O FILMU:

 

 

(Scena stvaranje djeteta iz prvog dijela)

Radnja

Komentari

 

Budget US$ 127,000,000

 

 

Produced by

Silver Pictures / Village Roadshow Pictures

Released by

Warner Bros.

Filming Dates

March 2001 - August 2002

Filming Studio Location

Fox Studios, Australia

 

    Godine 1999, braća Vahovski i producent Džoel Silver su stvorili film „Matriks“, vizuelni prikaz brutalne i elegantne akcije. Filmski stvaraoci nisu zadivili publiku samo vizuelnim efektima. Oni su stvorili provokativni akcioni film koji ima sastojke realnosti i identiteta, opisuje izbore koje moramo da pravimo i naše snage i slabosti. Braća Vahovski su stvorili priču Matriks, kao trilogiju, ali drugi i treći dio mogu da budu i zasebni.

 

    Maja 2003. je izašao drugi nastavak, „The Matrix Reloaded“, pisci i reditelji su detaljnije ušli u sagu ove mitologije i predstavili nove vizuelne efekte i tehnologiju. „Reloaded“ ima akcione scene Neovog putovanja u susret velikoj istini, i njegova neophodnost i uloga u sudbini čovečanstva.

 

   

„The Matrix Reloaded“ je zaradio preko 735 miliona dolara u svijetu. Ovo je film koji je u istoriji najviše zaradio, i u zemlji i u inostranstvu. Pored toga, „Reloaded“ je svake nedelje zarađivao po 158,2 miliona dolara, i za rekordnih šest dana je ostvario 150 miliona dolara. On je po zaradi 10-ti po redu film svih vremena, i prvi u istoriji koji je ostvario više od 100 miliona dolara svakog vikenda.

 

    „Oni su stvorili epsku priču, ispričanu na vizionarski način koji obilježava zabavu, i kreirali su akcionu trilogiju“, kaže producent Džoel Silver. „Možete da uživate u filmu na potpuno fizičkom nivou, a ukoliko želite da odete dalje postoje i neki dublji efekti sa kojima se suočavate“.

 

    „Ovi filmovi tragaju za istinom, cijenom znanja, razumjevanjem naših života i žrtvama koje pravimo“, kaže Kianu Rivs. „Evolucija je druga važna tema trilogije. U prvom delu Mašine se bore protiv ljudskih bića, koja pokušavaju da ih oslobode iz svijeta Matrixa, u kome su ih Mašine zarobile. U nastavcima „Reloaded“ i „Revolutions“, vidi se perspektiva Mašina – kreirani programi koji pokušavaju da se sakriju u Matriks, kada se suoče sa svetom Mašina, dok se ljudi suočavaju sa mrakom od strane Mašina koji pokušava da uništi Ziona. Ljudi, programi i Mašine moraju da pronađu način da sarađuju kako bi preživjeli“.

 

Vrh

 

Nazad