Biografija

 

Brad Pitt je rodjen u Oklahomi,odrastao u Springfieldu,Misuri.U srednjoj skoli Pitt aktivno se bavio sportom,debatama,muzikom.Bavio se golfom,tenisom,plivanjem.Pohadjao jeuniverzitet u Misuriju-zurnalistiku.Povremeno je imao manje uloge.Napusta koledz iako mu je ostalo samo dva ispita do kraja i odlazi u Kaliforniju.Prije nego sto je postao slavan i uspjesan,Pitt je zaradjivao za zivot radeci kao vozac limuzina, a najzanimjliviji je njegov posao u " el Pollo Loco" gdje je radio obucen u ogromno pile.
 


Njegova prva uloga bila je u filmu "Dark Side of the Sun " koji je sniman prije rata u Jugoslaviji -u ljeto 1988.

Vec godinama ga mnogi casopisi smatraju najljepsim glumcem.
 Brad Pitt je poznati američki glumac koji je odrastao u Springfieldu, Missouri, da bi se tek kasnije preselio u Kaliforniju da bi postao glumac.
Brad Pitt je bio često proglašavan najzgodnijim, najseksi ili najljepšim glumcem na svijetu. Bio je u vezi sa Gwyneth Paltrow s kojom se čak i zaručio da bi se kasnije sporazumno razišli. Bio oženjen sa Jennifer Aniston od 2000 do 2005. godine.
Brad Pitt se rastao sa Jennifer Aniston zbog Angeline Jolie s kojom je još uvijek u vezi. Brad i Angelina su jedan od najpopularnijih slavnih parova.
Brad Pitt je poznat po ulogama u filmovima kao što su: Interview with the Vampire.

 

                                                                                                                                                                                                                                             <<POVRATAK