Karijera

 

Iako je zvijezda Kanskog festivala bio Majkl Mur, pravi spektakl je napravio Bred Pit sa filmom „Troja“. Vjerovali ili ne, slavni holivudski glumac svoju karijeru je započeo, u Budvi...

Bred Pit je zaveo sve djevojke na Crnogorskom primorju... Nije trač! Naime, slavni glumac je svoju prvu ulogu imao u filmu „Tamna strana sunca“ koji je 1987. godine snimljen u Crnoj Gori. Film je režirao Božidar Nikolić koji je u filmskoj ekipi, osim domaćih, angažovao i nekoliko američkih glumaca, a između stotina ponuđenih Nikolić je odabrao i tada nepoznatog mladića koji se zvao Bred Pit.


Nudili su mi iskusnije glumce, ali sam u Pitu osjetio nešto. Tražio sam da mi prije konačne odluke još jednom dovedu njega i još jednog iskusnijeg glumca. Kada sam mu rekao da sam izabrao njega, Pit je, i ne pozdravivši se, otrčao do prvog travnjaka, počeo da skače od sreće i pravi kolutove preko glave - izjavio je Božidar Nikolić.

U ovoj drami poznati glumac igra mladog Amerikanca oboljelog od rijetke kožne bolesti koga roditelji u potrazi za lijekom dovode u Jugoslaviju. Majku Breda Pita u ovom filmu glumila je poznata glumica Milena Dravić, dok je uloga oca pripala Gaju Bojdu.

Sonja Savić u „Tamnoj strani sunca“ glumi djevojku za kojom Bred Pit gubi glavu. Zaljubljuje se kao nikada do tada. U ovom filmu pojavljuju se još i Šeril Polak, Gorica Popović, Sonja Savić, Boro Begović i drugi poznati glumci. Iako je, kako kaže, ovaj film sniman davno, Gorica Popović se veoma dobro sjeća mladog i goluždravog Pita.

- Bio je popularan i u to vrijeme kada je došao da snima film u Crnoj Gori. Znam da su ga jurile Njemačke turistkinje, koje su u to vrijeme bile u Budvi gdje se i snimao film. Bio je vrlo simpatičan i jednostavan momak koji je pri tom bio prilično savjestan. Od početka se vidjelo da ima pravi odnos prema poslu. Bio je tačan, uvjek je na vrijeme stizao na snimanje - rekla Gorica Popović.

 

                                                                                                                                                                                                                                                     <<POVRATAK