BIOGRAFIJA

Zbog sukoba sa koleginicama Darom Bubamarom, Gocom Tržan, Gogom Sekulić, Svetlanom Ražnatović i drugim, često je bila tema "žute štampe". Poznata je također i zbog kratkog, tromjesečnog braka sa Bojanom Karićem kojem je, kako pišu tabloidi, bila nevjerna. Drugi skandal je bio njen spot za pijesmu "Upravo ostavljena", u kojem se vidi razapeti Isus Krist, a na fotografijama objavljenim u tabloidu "Svet" Karleuša ljubi križ i stavlja ga među noge.

Neki od njenih hitova su: "Jelena", "Gili, gili", "Ludača", "Žena zmija", "Slatka mala", "Ide maca oko tebe".

Najnovijim singlom, pa potom i albumom "Casino" Karleuša planira osvojiti i domaće tržište, ali kako je sama rekla: "Na velika vrata." Želja joj je održati veliki koncert u Domu sportova u Zagrebu.

2008. godine (u šestom mjesecu) JK se udala za srpskog reprezentativca i nogometnu zvijezdu Werdera Duška Tošića te mu 7.rujna.2008. godine rodila prekrasnu kćer Atinu.

 

Jelena Karleuša je kći bivše voditeljice Divne Karleuše i beogradskog policajca Dragana Karleuše.

Prvi CD ("Ogledalce") objavljen je 1995. godine, kada je Karleuša imala 16 godina. Treći album je izdan za kuću "ZAM", a Karleuša golišavim slikama izaziva pažnju javnosti.

Četvrtim CD-om Karleuša definitivno dobiva status srpske pop superzvijezde.

Peti album je izdala za "Grand Production" 2000. godine. Međutim, ubrzo po izlasku CD-a njen tadašnji dečko, Zoran Davidović Ćanda, biznismen čije se ime spominjalo u kontekstu kriminala, je ubijen, a Karleuša je prekinula promociju. 2001. godine je izdala šesti album, za kuću "Best music" Zorana Bašanovića. Poslije ovoga Karleuša je potpisala ugovor sa grčkom kućom "Heaven music" i počela razmišljati o međunarodnoj karijeri.

Karleušu od tada nazivaju i "MTV Djevojka", zbog vijesti o njenoj međunarodnoj karijeri, a na srpskoj televiziji Pink su emitirane reportaže o snimanju najnovijih spotova koji su trebali biti premijerno emitirani upravo na MTV-u. Nekoliko puta je radila sa Dejanom Milićevićem, poznatim fotografom i rediteljem video-spotova čije fotografije najčešće objavljuju tabloidi.

 

Muzika