PRIVATNI ZIVOT

Sting se 01.05.1987. oženio glumicom Francis Tomelty iz sjeverne Irske. Prije nego što su se razveli 1984, dobili su dvoje djece: Joseph-a(1976) i Fuchsia Catherine(1982). Joe Sumner je clan benda "Fiction plane". 1980. Sting se preselio u Galway u Irsku. 1982, nedugo nakon rodjenja njegovog drugog djeteta Sting se razveo od Tomelty i poceo živjeti sa glumicom(kasnije i režiserkom) Trudie Styler. Par se vjencao tek 1992. Sting i Styler imaju cetvoro djece: Bridget Michael("Mickey", rodjen 19.01.1984.), Jake(rodjen 24.05.1985.), Eliot Pauline("Coco", rodjena 30.07.1990.) i Giacomo Luke(17.12.1995.). Oba Stingova roditelja umrla su od raka 1987. godine. Medjutim,nije prisustvovao nijednoj sahrani, misleci kako ce medije biti neuctive prema njegovim roditeljima. 1995 Sting se pripremao za pojavljivanje na sudu, u postupku protiv svog  bivšeg racunovodje koji je pronevjerio nekoliko miliona funti njegovog novca, mnogo na zabavu sa štampom, prije nego što je uopšte shvatio da je nestao.

Sting posjeduje nekoliko kuca širom svijeta, ukljucujuci i Elizabethin dvorac Lake house i 60 hektara zemljišta u Wiltshire-u u Engleskoj, zatim vikendicu u Lake district-u, stan u New Yorku, kucu na plazi u Malibuu,Californiji, 600 hektara(2,4 km²) zemljišta u Toskani,Italija, i dva vlasništva u Londonu: Stan u "The Mall", i vilu iz 18-og vijeka u Highgate-u. I posjedovao je kucu u zapadnom Hempstead,u New Yorku.

Ako je vjerovati intervjuu koji je dao za njemacku televiziju 1996, Sting je izabrao drvo na zemljistu gdje se nalazi Lake house pored koga zeli jednom da bude sahranjen.

Da bi se održao u formi, Sting vec godinama trci po 5 milja(8 km) dnevno i upražnjava aerobik. Ucestvovao je u razlicitim trkama do zgrade parlamenta i dobrotvornim trkama slicnim britanskim 10K. Negdje oko 1990. upoynao je Danny-ja Paradise-a koji ga je upoznao sa osnovama joge. Ubrzo nakon toga, Sting je poceo redovno da vjezba jogu. Njegove vježbe prvo su se sastojale iz Ashtanga Vinyasa joga serija, mada sada praktikuje mnogo razlicitih oblika joge. Vježbao je sa poznatim uciteljima: Danny Paradise, Ganga White, Tracey Rich, Sharon Gannon, David Life, Maty Ezraty i Sean Corn. Napisao je predgovor knjizi "Joga preko uvjerenja", koju je napisao njegov ucitelja Ganga White 2007.

Vatreni obožavatelj šaha, Sting je 2000 igrao protiv Kasparova u uvodnoj igri. Sting je takodje vegetarijanac. I još je veliki navijac Newcastle United-a.

 

                             

              

                                                                                              Elizabethin dvorac Lake house

Muzika