BIOGRAFIJA

 

 

 

Beyonce Giselle Knowles rodjena je 4. septembra 1981. god. u Houston-

u,Texas,SAD.Veoma je poznata americka R'n'B pevacica,tekstopisac,producent,glumica,igracica i modni dizajner.Beyonce je postigla veliki uspeh u razdoblju od 1990-2005. god.Tada je bila u sastavu grupe Destiny's child,ciji je menadzer bio Mathew Knowles,Beyonce-in otac.
 


Nakon velikog broja prodatih albuma grupe Destiny's child,Beyonce je odlucila da se oproba u solo karijeri i 2003. god. izdaje svoj prvi solo album ''Dangerously in love''.Album je postigao veliki uspeh i dobio titulu najboljeg albuma godine u Americi,Tajvanu i Velikoj Britaniji.Sa albuma su se izdvajala dva velika hita - ''Crazy in love'' (feat. Jay-Z) i ''Baby boy'' (feat. Sean Paul),koja su Beyonce donela cak 5 Grammy nagrada.Najnoviji album ''B'day'' izasao je u prodaju 4. septembra 2006. godine,u cast 25. rodjendana poznate zvezde.Hitovi koji su se nasli na 1. mestu top lista u Velikoj Britaniji su ''Deja vu'' i ''Ring the alarm'',a najnoviji hit ''Irreplaceable'' nalazi se na 1. mestu najpoznatije top liste Billboard Hot 100.
 


Beyonce se zabavlja sa poznatim reperom Jay-Z-jem jos od 2002. god.Ovaj par nikada nije diskutovao o svojoj vezi i iznosio neke privatne cinjenice,ali su zvanicno zajedno vec 4 godine.Jay-Z izjavio je za casopis ''People'' da se on i Beyonce ''ne igraju sa svojom vezom''.Bilo je price o tome da će se poznati par uzeti Novembra 2006. god. na Karibima,ali ubrzo je otkriveno da to nije bilo tacno.
 


2001. god. Beyonce je zapocela da gradi i filmsku karijeru.Prvi film u kome je glumila bio je ''Carmen:A Hip Hopera'',koji se prikazivao na MTV-ju.Na najvecoj internet bazi filmova,internet movie database,film je dobio ocenu 4.1 od mogucih 10,sto bas i nije dovoljno za jednu veliku zvezdu kao sto je Beyonce.Da bi popravila utisak i ostvarila vecu ulogu,pristala je da glumi u filmu ''Austin Powers:The Goldmember'',leta 2002. god.Beyonce je dobila ulogu Foxxy Cleopatre,a imala je tu cast da zaigra u filmu zajedno sa Mike Myers-om,koga su ''Austin Powers'' filmovi veoma proslavili.Nazalost,jedan deo publike nije bas bio zadovoljan Beyonce-inom glumom i nastupom,pa je vecina pricala kako joj pevanje bolje stoji od glume i da bi najbolje bilo da odustane od daljih pokusaja snimanja filmova.
Klikni na sliku da je vidiš u originalnim dimenzijama.

Medjutim,Beyonce se nije obazirala na zavidne komentare i 2003. god. zajedno sa Cuba Gooding, Jr.-om zaigrala je u filmu ''The fighting temptations''.Za taj film snimila je i istoimenu pesmu (Fighting temptations),zajedno sa reperima Missy Elliott,Free i MC Lyte.Sledeci film u kom je Beyonce dobila jednu od glavnih uloga bio je ''The pink panther'',koji je poceo da se prikazuje 10. februara 2006. god.Beyonce je dobila ulogu Xanie,a imala je tu cast da joj partneri budu poznati glumci:komicar Steve Martin i francuski glumac Jean Reno.Ovaj film,zakljucno sa ''Austin Powers:The goldmember'',doneo je veoma lepu zaradu sirom sveta - ''tricavih'' 481,364,728 dolara.I,na kraju 2006. godine,Beyonce je dobila priliku da siroke narodne mase obraduje jos jednim filmskim ostvarenjem - ''Dreamgirls''.Beyonce je dobila ulogu Deene,koja joj je oduvek bila muzicki uzor i kojoj se jos od detinjstva divila.Film je poceo sa prikazivanjem 25. decembra 2006. god. i ocekuju se samo pozitivne kritike.Beyonce je nominovana za 2 Golden Globe nagrade - za najbolju glavnu ulogu u filmu ''Dreamgirls'' i najbolju pesmu za soundtrack - ''Listen''.
  

Muzika