BIOGRAFIJARođen 8. marta 1976. godine u Podgorici.

Završio nižu i srednju muzičku školu “Vasa Pavić” u Podgorici i još uvijek je student, teoretskog odsjeka, Muzičke akademije na Cetinju.

1986.godine Sergej nastupa na festivalu ”Naša radost” i osvaja drugo mjesto.

1989.godine  počinje rad sa bendom”Vatrena Srca” kao klavijaturista i prateći vokal.

1994.godine  nastavlja rad u grupi “Amfiteatar” u početku kao klavijaturista i prateći vokal, a kasnije i kao lead vokal.1998.godine nakon r aspada grupe  “Amfiteatar” počinje svoju solo karijeru nastupom na festivalu «Sunčane skale» pjesmom “Bila si ruža”.

2000.godine nakon nastupa na Budvansko m festivalu sa pjesmom ”Sati,dani,godine” objavljuje svoj prvi studijski cd “Kristina” u izdanju Goratona . Mnoge pjesme sa ovog cd-a postale su veliki hitovi kao npr. ”Zaustaviću vrijeme”, ”Probudi me” , ”Grad”,  ”Sati ,dani,godine” i druge.

2002. Sergej objavljuje svoj drugi studijski  album ”Budi mi voda” u izdanju Goratona. Mnoge pjesme sa ovog albuma postale su veliki hitovi kao što su:”Budi mi voda”, ”Ostaću sam”, ”Nikada” i druge.

004.godine Sergej nastupa na festivalu “Evropesma-Evropjesma SCG” (referentni festival za “Pesmu Evrovizije” –“Eurosong”)  sa pesmom ”Ne mogu da ti oprostim”.

2005.godine Sergej objavljuje svoj treći studijski album “Kad ti zatreba” u izdanju City recordsa. Album obara sve rekorde i po tiražu  i po slušanosti, a sa pjesmom “Pogledi u tami” pune dvije godine nalazi se na svim top listama u zemljama bivše Jugoslavije. Mnoge pjesme sa ovog albuma postale su veliki hitovi kao npr: ”Pogledi u tami”, ”Prokleta bila”,”Prsten na sto” i.t.d.2007.godine Sergej objavljuje singl ”Kad bi htjela ti”, kao najavu četvrtog studijskog albuma. Početkom novembra novi album pod nazivom «Pola moga svijeta» ugledao je svjetlost dana i postavio nove standarde u zabavnoj pop muzici. Kao i prethodni i ovaj je u izdanju City recordsa.


Koncertne aktivnosti:

Nakon velikog broja koncerata koje je održao u 2006-2007 godini izdvajaju se: koncerti u Podgorici, Novom Sadu, Subotici, Nikšiću, Budvi, Nišu, Baru, Herceg Novom, Vršcu, ali i pet velikih koncerta u beogradskom Sava Centru.
Učesnik je velikog broja humanitarnih akcija i koncerata .

Najznačajnije nagrade:


1986.godine osvojio drugo mjesto na dečijem festivalu “Naša radost”
2000-2002-2005-2006.godine dobitnik “Montefona” za pjevača godine Crne Gore.
2003.godine dobitnik Zlatne Sirene za najbolji tekst za pjesmu”Probudi me” na festivalu “Sunčane skale”.
2003.godine dobitnik nagrade za najbolji aranzman za pjesmu”Postojim i ja”na muzičkom festivalu u Budvi.
2004.godine dobitnik Pink-ove  nagrade za najboljeg pop pjevača iz Crne Gore.
2005-2007.godine.dobitnik nagrade za pjevača godine na Radijskom festivalu.
2006.godine dobitnik”Melka” za album godine na manifestaciji “Dani estrade”.
2007.godine dobitnik”Melka” za pjevača godine na manifestaciji “Dani estrade”.
2006-2007.godine dobitnik nagrade za pjevača godine na muzičkom festivalu “Beovizija”
2007.godine dobitnik nagrade za pop pjevača iz Crne Gore u Republici Srpskoj.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nazad na pocetnu stranu
 

Muzika