Biografija

 

Kaka`je kao centar u napadu došao u Milan u ljeto 2003. obećajući «kombinirati brazilski način i taktičnu disciplinu Europskog nogometa»
Dobrodušan i veliki sanjar, ima dobar «tir» te je poznat po svom dobrom načinu igranja.
KaKá je rođen u Brasiliji 22.04.1982, no već kao malen dečko se prebacuje u San Paolo (nel quartiere residenziale di Morumbi)Njegova priča nije obična priča o dječačiću koji jede samo rižu i grah sa nekom poteškoćama u porodici. Naprotiv, njegova porodica je uvijek bila u dobroj novčanoj situaciji
.

Tata- Bosco Izecson Pereira Leite radio je kao privatnik, dok mu je mama Simone Cristina dos Santos Leite profesorica. Uvijek su lagodno živjeli, te si je mali Ricardo često mogao priuštiti neke potpisane majice i neke nove videoigre. Već dok je bio mali, znao je što želi biti u životu… Smatra se jednim od najboljih veznih igrača na svijetu. Osim dobrog karaktera, i dobro situirane obitelji, vjeruje u sudbinu i veoma je religiozan.

Siguran je da je bio blagoslovljen i spašen od Boga u oktobru 2000, kada je imao nesreću i skoro ostao paraliziran. Udario je glavom u pod bazena, i slomio vrat. I zato sada, kad danas zabije gol, dok mu publika kliče, i igrači se bacaju na njega, sjeti se tih teških trenutaka i digne oči prema nebu, i diže prste prema Bogu. Ima mlađeg brata koji se zove Digao...
Kao mladić Kaká je preživio nezgodu prilikom koje je oštetio k
ičmu, što je moglo značiti kraj njegove nogometne karijere. Dogodilo se sasvim suprotno! Oporavio se brzo i kako kaže: zahvaljujući Isusu. Od tada nakon svakog zgoditka Kaka pokazuje prema nebu, dajući tako Bogu slavu, a kada je AC Milan postao prvakom 2004. godine, Kaká je istrčao u majici na kojoj je pisalo "Ja pripadam Isusu."

 

Kaká je predani kršćanin, član evangelističke "Hristove Crkve", pa stoga ne čudi niti njegovo članstvo u timu "Atlete za Boga" sa još jednim poznatim brazilskim igračem, Cafuom. U intervjuima za novine Kaka bez srama ističe da sluša gospel, a omiljene su mu grupe "Switchfoot" i "Sonicflood".
Na njegovoj je svadbi bilo šest stotina gostiju, a među njima Ronaldo, Cafu, Roberto Carlos i trener Parreira.

Zanimljivo je također da dok se drugi igrači, ponukani dozvolom trenera, odaju izvanbračnim seksualnim odnosima, Kaka ipak smatra da je igra jedina bitna. Te je danas u braku s Caroline Celico (rođena 26. jula 1987.)te koja očekuje dijete.

 

Vrati na početak