Tenis je počela da igra sa pet godina, nakon što ga je gledala na televiziji (posebno Moniku Seleš), zapamtila je broj telefona lokalne škole tenisa i preklinjala roditelje da je odvedu. Za peti rođendan na poklon je dobila reket i odmah se zaljubila u sport.
Majka, Dragana, je pravnik; otac, Miroslav, je ekonomista; brat, Miloš, je četiri godine mlađi od Ane, i voli da igra košarku; cela porodica voli sport, ali niko pre Ane nije igrao tenis. Najbolji udarac joj je forhend. Voli sve podloge.
Voli da gleda filmove (pogotovo trilere) u bioskopu ili kod kuće na DVD-u; voli i da čita (istorijske knjige posebno) i da sluša muziku (pop i R&B) . Voli kupovinu i modu. Omiljena hrana joj je suši. Omiljeno piće joj je voda ili sveže ceđeni sok od pomorandže. Divi se teniseru Rodzeru Federeru zbog njegovog profesionalzima na terenu i van njega.
Sujeverja su joj da lopticu pre servisa lupi samo jednom i da ne hoda po linijama terena. Ponekad se za mečeva priprema tako što igra Sudoku ili bekgemon u svlačionici.
Gradove koje najradije posećuje su Melburn, gde ima rođake, London i Pariz.
Sebe opisuje kao osobu jake volje, osećajnu, odlučnu i sa izuzetnim takmičarskmi duhom. Najviše od svih se divi svojoj porodici zbog sve podrške koju joj pružaju.
Govori engleski i srpski.
Najbolja iskustva do sada su joj pobeda nad Morezmo na Rolan Garosu u 2005. i nad Martinom Hingis u finalu Montrela u 2006.

Početna strana