AMG

Od samog starta prije 35 godina specijalizovana firma za moto-sport i tjuning, "Mercedes AMG" izrasta u snabdjevača ekskluzivnih automobila visokih perfomansi sa približno 580 zaposlenih, nudi širok dijapazon koji sadrži 17 različitih "AMG" automobila, a ima potrošače na teritoriji cilelog svijeta i brend koji je dostigao visok nivo prepoznavanja.

Kompaniju su 1967. osnovali Hans Aufreht (A) i njegov partner Iberhard Melher (M), dok je Aufrhtovo rodno mjesto Grošaspah (G), početnim slovom, upotpunilo ime kompanije "AMG". Sebe opisuju kao "specijaliste projektovanja, izrade i provjere  u razvoju trkačkih motora". Firma je upsostavljena u staroj fabrici u Burgstalu.

                                                                                                                     

Velika potražnja za rafiniranim i modifikovanim "Mercedes-Benz" vozilima kasnih sedamdesetih godina prošlog vijeka vodi do neprekidnog povećanja narudžbina koje "AMG" dobija. Kompanija napušta bazu u Burgstalu i 1978. godine prelazi u Afalterbah. "AMG" se razvija od prve kopmanije za modifikaciju do modela za jednu čitavu granu automobilske industrije.

                                                                                                                                                                                                      Naslovna strana >>