SARAPOVA:DOLAZI MOJE I ANINO VRIJEME

 

 

Ruska teniserka Marija Sarapova izjavila je da se oseca neverovatno posle osvajanja Otvorenog prvenstva Australije, ali i pomalo zacudjeno jer je do svoje treceg grend slem titule dosla bez izgubljenog seta.

B92 subota, 26. januar 2008.

 

 

 

"Tako sam uzbudjena. Neverovatno. Ulazes mnogo truda, ali ne znas kada ce se isplatiti. Prvi put sam osvojila Australijan open na kome sam dozivljavala teske poraze, sto ovu pobedu cini posebnom", rekla je Sarapova na konferenciji za novinare u Melburnu.

Ruskinja je u finalu takmicenja pobedila srpsku teniserku Anu Ivanović sa 2:0 (7:5, 6:3).

"Cudno se osecam zbog osvajanja titule bez izgubljenog seta. Posle svakog meca razmisljas o sledecem. Jos ne mogu da verujem da nema sledeceg. Osecam se kao da sutra treba da ustanem i odigram još jedan mec", dodala je 20-godisnja igracica.

Sarapova se nije slozila sa ocenom da je protiv Ivanoviceve odigrala najbolji mec u Melburnu, s obzirom da je dobre partije pruzila i u duelima sa Lindzi Devenport i Zistin Enen.

"Uradila sam ono sto je trebalo uraditi... Bila sam koncetrisana na protivnicu, bila sam smirena. Pomoglo mi je i iskustvo, bila sam strpljiva", ocenila je Ruskinja, koja je osvajala i Otvoreno prvenstvo SAD i Vimbldon.

Sarapova je, ipak, istakla da ne veruje da je spremna da dominira svetskim tenisom, kao što je u proteklih sest meseci to cinila Enenova.

"Nisam još fizicki dovoljno sprema, a nemam ni dovoljno iskustva. Znam da sam vec osvojila tri grend slem titule, ali ne mislim da sam vec na vrhuncu karijere. Moje telo se još nije 100 odsto razvilo. Treba još mnogo da ucim", rekla je Sarapova i navela da ce joj velika prepreka u buducnosti sigurno biti i Ana Ivanovic.

"Moramo da odigramo jos nekoliko meceva da bi to postalo pravo rivalstvo, ali obe smo pri vrhu, obe smo mlade, imamo 20 godina. Verujem da su pred nama sjajne karijere", ocenila je Sarapova koja,

za razliku od Danijele Hantuhove, nije ni cula piskave zvuke koje proizvodi skakutanje Ivanoviceve pre servisa protivnice.

Sarapova je, takodje, istakla i da ce joj jedan od prioritetnih ciljeva u ovoj godini biti Olimpijske igre u Pekingu.

"Za tenisere je neverovatno biti deo toga. Radujem se svecanoj ceremoniji otvaranja, koju sam kao devojcica uvek gledala na televiziji. Cekala sam da ruska delegacija izadje na stadion, sto bi uvek bilo prilicno kasno zbog pocetnog slova. Kao i ruski sportisti, nosila sam beli sesir po kući", rekla je.

"Kada bih morala da biram izmedju titule sa Vimbldona i sa Olimpijskih igara izabrala bih zlato sa Olimpijskih igara, jer sam Vimbldon vec osvojila. U bilo kojoj drugoj situaciji odlicila bih se za Vimbldon", dodala je Sarapova.

Ruskinja se, takodje, zahvalila i nekadašnjoj americkoj teniserki Bili D
zin King koja joj je pre meca porucila da sampioni koriste sanse i da je pritisak privilegija, a posle duela cestitala na pobedi.

 

                                                                  

 

 

HOMEPAGE