1. Tako sam srecna!

                June 09, 2008

Kao što ste verovatno videli na fotografiji, super smo se proveli kada smo u subotu uveče slavili moju pobedu. Otišli smo u jedan od mojih omiljenih restorana u Parizu, i tamo smo bili do oko 1:30, a onda smo na putu do kuce stali pored Trijunfalne kapije. Bilo nas je mnogo, bar 25, i za mene je bio poseban trenutak kada sam videla da su svi toliko srecni.

Inače, Scott, Sven, Marcin i moj brat nisu stvarno trčali oko Trijumfalne kapije – policija ih je zausavila pre nego što su imali priliku da to urade!!

Jou uvek sam jako, jako srecna! O ovome sam sanjala još kao dete, i nema reči kojima bih mogla da opišem kako se sad osecam. Jednostavno, čista sreca.

Želela bih da se zahvalim svima vama koji ste me podržavali proteklih godina. Dostizanje 1. mesta rang liste je bio jedan od mojih najvecih ciljeva, a to što sam to uspela u isto vreme kada sam osvojila Grand Slam je prosto savršeno.

Putovanje je bilo sjajno. Bilo je malo poteškoca usput, ali sam stalno osecala veliku podršku mnogih ljudi, i sada svi možemo da uživamo u tome.

Pariz ce za mene uvek biti poseban grad. Tu sam stigla do svog prvog četvrt-finala Grand Slama, prvog finala, i sada do prve pobede. Svi su ovde bili sjajni prema meni.

Par dana se necu uhvatiti za reket – trenutno mi je prioritet šoping!

Voli vas
Ana

(nakon osvajanja Roland Garrosa)

 

 

2.Moja kuca

                February 21, 2006

Obecala sam da cu vam reci nesto više o mom životu u Beogradu, pa cu početi sa pricom o svojoj kuci. Živimo u dupleksu. Na donjem nivou su nam kuhinja, trpezarija, dnevna soba i kupatilo. Na spratu se nalaze tri sobe: jedna za mog brata, jedna za moje roditelje, i jedna za mene.

Ne volim preterano postere, tako da nemam nijedan na zidu. Uskoro cu da renoviram sobu, i planiram da slikam po zidovima. Soba nije preterano velika, ali je udobna.

Jedna od stvari koje povremeno radim i uz koje se opuštam kada sam u Beogradu je kuvanje. Moja rođaka, koja mi je skoro kao sestra došla je u Beograd na studije, i ja povremeno odem kod nje u njen stan, gde kuvamo i zovemo prijatelje. To je sjajno. Volim opuštanje i odmaranje kao što je ovo, kao i da pravim krace pauze od tenisa.

Moji prijatelji me ponekad pitaju o tenisu, ali niko od njih se ne interesuje zapravo za tenis, prate ga samo zbog mene. Mislim da je važno imati i život mimo tenisa.

Čitam vaše komentare. Mnogo, mnogo vam hvala na svim ljubaznim stvarima koje pišete.

Pozdrav,
Ana

(o svom domu u Švajcarskoj)

 



 

3.Jako mi je zabavno na terenu

                                August 15, 2007

Izvinite što nisam pisala toliko dugo. Nedelja je bila sjajna. Mada nisam očekivala mnogo kad sam stigla u Los Anđeles. Prilično kasno sam prihvatila wild card, i samo sam htela da nastavim sa učešcem na turnirima.

Iznenadila sam se koliko dobro sam odigrala svoj prvi meču u LA-u. Jako sam užvala u ovom turniru. Trenutno mi je jako zabavno na terenu. Meč protiv Jankoviceve je bio vrlo uzbudljiv i atmosfera je bila odlična.

Htela bih da se zahvalnim turniru što su mi dali wild card!

Posle finala smo otišli da proslavimo u Koi restoran u Zapadnom Holivudu. To je popularno meto među slavnim ličnostima i nadala sam se da cu videti neke od njih, ali nažalost nije bilo nikoga kog sam prepoznala. Ali zato smo u avionu za Toronto videli Maroon 5.

Prošla nedelja je svakako bila sjajna za mene i moju karijeru i napredovala sam na novi najbolji plasman na rang listi. Ali šta je sa Novakom! On je imao neverovatnu nedelju. Jako sam srecna zbog njega.

Pre mog meča protiv Petrove gledala sam deo finala u Montrealu i bilo je 1-1 u setovima. Kada su me intervjuisali pred izlazak na teren, rekli su mi da Novak pobedio. To mi je dalo dodatnu motivaciju, ali je stvorilo i više pritiska.

Danas sam snimila kracu reklamu za televizijsku stanicu u klubu. Mislim da cemo uskoro moci da stavimo video na sajt. Uradila sam i neke intervjue. Baš volim ovaj turnir. Kao profesionlaci, srecni smo što nas divno dočekaju skoro svuda gde idemo. Ali ovde je drugačije, toliko su dobri prema nama. Veoma sam zahvalna Tennis Canada.

U sredu igram protiv Yan. Meč nece biti lak, ona je Grand Slam šampionka, nema veze što je to u dublu. Drago mi je što igramo dnevni meč, pošto sam još uvek umorna od leta i verovatno bi bila umorna da je uveče.

Čula sam za svaki sat vremenske zone potreban po jedan dan da bi se prilagodili, tako da po tom pravilu ja necu biti potpuno prilagođena pre četvrtka, ali sigurna sam da cu se osecati 100% spremna kad budem izašla na teren.

Voli vas
Ana

 

(nakon osvajanja turnira u LA)

 

 

 

                                                                                                                                  povratak