Glavna

Biografija

Zanimljivosti

Galerija

REPREZENTACIJA

Centar njemačke košarkaške reprezentacije i NBA sastava Dallas Mavericksa, 30-godišnji Dirk Nowitzki, već sada ne isključuje daljnje nastupanje za reprezentaciju. Povlačenje iz nacionalnog sastava “plavi anđeo” najavio je nakon poraza od američkog Dream Teama u posljednjoj utakmici B skupine olimpijskog tunira. "Kad su u pitanju igre u Londonu, svakako sam raspoložen za pregovore. Čak ne odbacujem mogućnost daljnjeg nastupanja na Europskim ili Svjetskim prvenstvima, ali pod uvjetom da se za te turnire ne moram pripremati" kazao je Nijemac za njemački tabloid Bild. Ne smetaju mu, kaže, sami turniri, već dugotrajna faza priprema koje je prolazio prije svakog takvog natjecanja. Obično bi sa svojim privatnim trenerom Holgerom Geschwinderom u rodnom Würzburgu žestoko radio između četiri i šest tjedana. Ubuduće će igrati, ukoliko to vodstvu reprezentacije bude odgovaralo, na svježinu i uz manju minutažu.

Kad je u pitanju nastup na Eurobasketu u Poljskoj sljedećeg ljeta, Nowitzki kaže da je on ipak malo vjerojatan. "Sada mi je prvi cilj posvetiti se uspjehu s Dallasom u NBA ligi. Želim postati NBA prvak" ponovio je Nijemac, koji je u protekle dvije sezone ispadao u prvom krugu doigravanja od Golden State Warriorsa odnosno New Orleans Hornetsa.

Sezonu prije toga Mavericksi su u finalu doigravanja izgubili od Miamija.

Najbolji strijelac netom završenog Europskog prvenstva Dirk Nowitzki i ubuduće će imati podršku i razumijevanje svog matičnog kluba Dallas Maverics za reprezentativne akcije Njemačke.

Naime, vlasnik Dallas Mavericsa, kontroverzni multimilijarder Marc Cuban je za njemački "Sport-Bild“ izjavio: "Meni bi više odgovaralo kada bi se Dirk po ljeti odmarao a ne igrao za svoju reprezentaciju. Međutim, razumijem i poštujem njegovu veliku želju za igranjem za svoju državu, i neću mu pri tome stajati na putu." Na pitanje da li se to odnosi samo na kvalifikacije za Olimpijske Igre Cuban je odgovorio: "Moja odluka je neograničenog vijeka, dokle god Dirk bude htio igrati za Njemačku, ruke su mu slobodne."

Dirk Nowitzki je odmah nakon toga za isti list izjavio: "Nastup na Olimpijskim Igrama je moja velika želja, i bez rezerve dolazim na kvalifikacije, bez obzira na termin održavanja."