Najgledaniji film - "The Recruit"

Ovog vikenda tri najgledanija filma u američkim bioskopima bili su noviteti. Film “The Recruit” sa Al Pacinom i Colin Farrellom u glavnim ulogama, zaradio je 16,5 miliona dolara i zauzeo prvo mesto na Box Officeu. Nastavak tinejdžerskog horora “Final Destination 2” zaradio je 300.000 dolara manje i zauzeo drugo mesto, a “Biker Boyz” sa 10,1 milion dolara svrstao se na treće mesto. Sa zaradom od devet miliona dolara film “Kangaroo Jack” je na četvrtom mestu, a “Darkness Falls”, film koji je prošle nedelje bio na prvom mestu, sada je pao čak na peto mesto sa zaradom od 7,5 mililona dolara.
Što se tiče filma “The Recruit” u njemu naslovne uloge tumače filmska legenda Al Pacino i Colin Farrell, 27-godišnji mladić koji, zahvaljujući izgledu, talentu, ali i tome što je novi dečko Britney Spears, ima sve preduslove da postane nova filmska zvezda. Rođen je 31. marta 1976. godine u Dablinu (Irska), a do sada je igrao u nekoliko poznatih filmova, pre svega u hit filmu Stevena Spielberga “Minority Report”.
U flmu “The Recruit” on igra početničkog agenta CIA-e od koga njegov mentor (Al Pacino) traži da pronađe krticu u Agenciji. Inace, Pacino je posljednji put bio na prvom mjestu Box Officea sa filmom “Any Given Sunday” 1999. godine.
U intervjuima koje je Farrell dao u poslednjih nekoliko dana, on nije krio svoje oduševljenje prema starijem kolegi Al Pacinu. “On je legenda, ikona... Ja sam odrastao uz njegove filmove, poput “The Godfather”, “Scarface”, “Dog Day Afternoon”... i kada sam čuo da ću zajedno igrati sa njim nisam mogao da verujem. Na snimanju sam video koliko je posvećen i predan svom poslu. Jednostavno, on je opsednut onim što radi...” kaže oduševljeni Colin.
Farrell kaže da je do sada imao sreće sa filmovima u kojima je igrao. “Radio sam sa sjajnim glumcima i u filmovima koji su imali odličan scenario. Na osnovu toga sam shvatio da sam zaista imao sreće i ako bi se sutra sve to završilo opet bi bilo dobro. Možda bih bio besan, ali ne bih žalio. Jer iza mene su tri, zaista, fenomenalne godine”.
Sa popularnošću koja raste sve više i više, Farrellov život nije se mnogo promenio. On kaže da nije materijalista i da mu materijalne stvari ne znače mnogo. Kad god je u Americi (a tamo zbog posla boravi sve češće) nedostaju mu rodni Dablin, a posebno dablinski pabovi. “Kod nas u Irskoj svi se okupljaju po pabovima i piju pivo. Mi se tako družimo. To je kod nas u Irskoj normalno, međutim, kada dođem u Ameriku i popijem zaredom dva piva, svi odmah komentarišu “Uh, al je ovaj opasan!”