Bruce Willis je danas,sigurno jedan od retkih glumaca koji dobija ponekad čak i više od 20 miliona $ po jednom snimljenom filmu, po čemu sigurno pripada onim retkim sretnicima koji drugi, obični ljudi nazivaju "holivudska elita".Međutim, njegov put do slave nije bio ni miran ni lak.          

              Bruce Willis je rođen 1995. godine u Zapadnoj Nemačkoj, ali je već posle 2 godine došao sa roditeljima u New Jersey. Još kao dete , dok je išao u osnovnu školu , često je glumio razrednog klovna. Međutim, njegova ljubav prema glumi dolazi do izražaja tek na koledžu. On iznenada napušta koledž da bi glumio u pozorišnoj predstavi "Raj i Zemlja". Posje toga njegova glumačka karijera stagnira. Pošto nije mogao da nađe ulogu, Bruce je morao da radi mnoge poslove:svirao je harmoniku u jednom bluz bendu, posle toga je neko vreme radio i kao konobar.

                Ipak, posle izvesnog vremena uspio je da dobije ulogu u TV-seriji "Mesečev sjaj". Pobedio je na audiciji između 3 hiljade kandidata. Igrao je Dejvida, zabavnog, duhovitog i pomalo sarkastičnog momka.Radio je na još nekim TV-serijama i uskoro je postao jedan od najomiljenijih glumaca TV-serija.

                Njegova filmska karijera započinje ulogama u drugorazrednim filmovima :"Blind Date"(1987) i "Sunset" (1988). Posle ovih filmova Bruce zadobija naklonost jednog dela publike, ali ne i naklonost filmske kritike.

Njegov život se iznenada menja 1988. godine, posle glavne uloge u filmu "DIE HARD".Igrao je Džona, klasičnog usamljenog heroja (po uzoru na Ramba iz ranih 80-ih), heroja koji može da krvari, sumnja u samog sebe i koji vredi mnogo više nego što drugi misle. Ova uloga mu je odlično pristajala i donela mu je veliku slavu.

                Iako se svima činilo da njegova karijera lagano opada posle uloga u lošijim filmovima, kao što su: "THE BONFIRE OF THE VANITIES"(1990), " HUDSON HAWK" (1991), "DEATH BECOMES HER" (1992) , i  "STRIKING DISTANCE" (1993), on se uvek vraćao na sam vrh iznenađujuće dobrim ulogama, kao što su: "PULP FICTION" (1994), "THE FIFTH ELEMENTH" (1997) , "12 MONKEYS" (1995) i " SIXSTH SENSE" (1999),da bi potvrdio svoje mesto među holivudskom elitom.

Osim već nabrojanih važne su njegove uloge u filmovima: "THE JACKAL" (1997), "ARMAGEDDON" (1998), "THE SIEGE" (1998), "THE WHOLE NINE YARDS" (2000) i naravno  "DIE HARD 2" (1990), i "DIE HARD 3" (1995).