Vrckava i nadasve simpatična Maja Šuput sinonim je za grupu ENJOY, iako Maja ne propušta priliku spomenuti veliku potporu svog benda i dečke s kojima se odlično slaže. Dokaz sloge i dobre suradnje očituje se u svakom nastupu uživo kojih ne nedostaje. Dapače, dok se veliki dio hrvatske estrade žali na nedostatak gaža, Maja i ENJOY znaju odraditi i po dvije gaže dnevno.

Uvijek svjež i dotjeran Majin izgled ne da naslutiti da ima jako malo vremena za sebe i privatan život. Iza trenutne popularnosti stoji njen velik trud, napor i mnoga odricanja kao i neizostavna potpora Majina oca Borisa Šuputa koji je ujedno i njen manager i producent.
Ali da krenemo iz početka ...

Maja Šuput rođena je 22.rujna 1979. godine u Zagrebu. Kao srednjoškolka, nakon trogodišnje škole latino ritmova, nastupala je kao plesna pratnja što je bilo odlično iskustvo u komuniciranju s publikom i rješavanju treme. Danas treme nema ni na vidiku; Maja suvereno vlada prostorom i publikom pred kojom nastupa, ostavljajući ih nakon koncerta sretne i zadovoljne jer ONA doista daje sve od sebe!
Iako mnoge teenagerke sanjaju o karijeri pjevačice, s Majom to nije bio slučaj. Zapravo, ona je pravi dokaz da slučajnosti ne postoje. 1998. godine na ljetovanju u Medulinu upoznaje simpatične dečke iz grupe JOY koji su upravo tražili novu pjevačicu. Kako niti jedna od mnogobrojnih djevojaka koje su se došle predstaviti, nisu odgovarale onome što su htjeli, Maja je spontano uzela mikrofon u ruke i prihvatila ponudu koja joj je preokrenula dotadašnji život i planove!
Grupa ENJOY je rođena ... Ostalo je povijest!

Široj publici prvi put se predstavljaju na DORI '99 pjesmom 'Uzalud' za koju je glazbu i aranžman napravio Branimir Mihaljević, a tekst napisao Fayo.
Prvi album 'Joy' izdaju u veljači 1999. godine za izdavačku kuću MENART, na kojem se osim pjesme 'Uzalud' nalaze i:

Albumu su pridonijeli Denis Dumančić, Branimir Mihaljević i mladi zagrebački kompozitor Marko Tomasović.
Krajem svibnja 2000. godine, ENJOY nastupa na popularnom Radijskom festivalu, gdje u konkurenciji od četrdeset pjesama zauzimaju odlično šesto mjesto zahvaljujući glasovima slušatelja hrvatskih radio postaja.

2001. godine po treći put nastupaju na DORI; ovoga puta predstavili su se pjesmom 'Hello', te zauzeli odlično deveto mjesto.

Drugi, najnoviji album Maje Šuput & ENJOY pod nazivom 'Uzmi me' u srpnju ove godine također izdaje diskografska kuća MENART.
Album sadrži 11 pjesama, s time da je posljednja pjesma engleska verzija pjesme 'Hello'.
Na albumu su i ovoga puta radili talentirani mladi kao i u glazbenom svijetu provjereni ljudi: Toni Eterović i Aleksandar Valenčić (producenti), Marko Tomasović (supervisor), Boris Šuput (producent-manager), Renato Branđolica i Mario Periša (photo) i Petrak-Žaja studio (design). Za styling se pobrinuo kozmetički salon 'Venera'.
Spot za najavni singl 'Uzmi me' snimljen je u Mariboru u NET produkciji, a režirao ga je Stojan Auer. Najnoviji spot za singl 'Jer mi tebe nema' upravo se ovih dana počeo emitirati na svim hrvatskim, slovenskim i BiH televizijama.

Nazad