Jennifer Lynn Lopez takodje poznata kao la Guitara,rodjena je 24.jula 1970. Njeni roditelji su dosli u New York iz Ponca, Puerto Rico. Jennifer ima jos i dvije sestre.Prije 7. godine, Jennifer Lopez je isla na svoju prvu turneju - sa svojim plesnim klubom.Sa 16.god  Jennifer napravila je senzaciju svojom ulogom u filmu "Moja devojcica". Ojani,njen muz,bio je
model,ali je radio kao konobar u restoranu Glorije EstefanU filmu Selena je imala i par scena u kojima je pevala,pa je odlucila da pokusa i na tom polju.Snimila je demo samo na spanskom jeziku.Nakon nekoliko bezuspesnih pokusaja da nadje maticnu kucu,Sony Music joj je ponudio ugovor.Ali  njena prva ljubav je jos uvek bila ples,i tada se upisala u plesnu skolu na Menhetnu.Istovremeno je radila kao pravnik i posecivala casove plesa. Majka joj je ranije rekla da dok god zivi pod njenim krovom bice po njenom. Jennifer Lopez and Ojani su se vencali u Majamiju 22.februara1997.   Njihov brak se nije odrzao i rastali su se nakon godinu dana,provedenih zajedno.Njen prvi CD je izasao 1.juna 1999. Radila je sa mnogim poznatim licnostima,poput Emilia Estefana, Rodney Jerkinsa i Sean Puffy Combs, koji su joj otvorili vrata na svetskoj muzickoj sceni.Nakon nekoliko audicija, Jenifer Lopez je izabrana da igra Selenu Quintanilla Perez.Ova  uloga joj je pomogla u daljem proboju u filmskoj industriji.Preko ovog filma je upoznala i svog buduceg muza-Ojani Nou.On je pratio njen rad,i otisao u Majami gde je ona snimala novi film"Krv i vino" sa Jack Nicholsonom.
Jennifer se nakon toga potpuno posvecuje glumackoj karijeri.Dobija ulogu u filmu Out Of Sight, 1998.Sa njom u filmu glumi i  George Clooney.Nakon  te uloge je postala najplacenija latinoamercka glumica u istoriji. Njen prvi singl "If You Had My Love "dospio je odmah na prvo mesto Billboarda.Izdala je jojs dva albuma,kojima je potvrdila svoje mesto na muzickoj sceni.  
                                                  Povratak