Zanr: Akcija 
Trajanje: 111 min
Glavne uloge: Uma Thurman, David Carradine, Lucy Liu  
Scenario: Quentin Tarantino 
Rezija: Quentin Tarantino
Kratak sadrzaj:U akcionom filmu “Kill Bill” Uma Turman igra zenu-ubicu, koju na vencanju izdaje i ranjava njen sef (Dejvid Karadin) zajedno sa svojim pomocnicama (Deril Hana, Lusi Liu i Vivika A. Foks). Nakon pet godina provedenih u komi ona se budi i krece u osvetu.Niko nije posteden, pa ni njegovi opasni saradnici, sve dok osveta ne bude sprovedena u delo. "Kill Bill" je meљavina kung-fu i samurajskog filma - film o zenskoj osveti. . Evo sta kaze Kventin Tarantino“Odusevljen sam љto ce se Kill Bill pojaviti u dva izdanja” kaze reditelj Kventin Tarantino. “Dok smo montirali film mislili smo da cemo moci da sve smestimo u jednu celinu. Ovde je bitna prica, a najbolji put da se isprica prica jeste iz dva dela”. Lorens Bender i Tarantino radili su produkciju preko njihove kompanije A Band Apart.

O filmu:
Od neprevazidenog tvorca filmskih hitova "Petparacke price" i "Ulicni psi", scenariste i reditelja Kventina Tarantina, stize novo remek-delo - "Kill Bill". Saradujuci sa istim producentskim timom koji je kreirao "Petparacke price", ovaj kontroverzni reditelj stvorio je jos jedan megahit filmske produkcije. Proslo je pet godina od kada je Kventin Tarantino rezirao svoj poslednji film. "Dzeki Braun" ("Jackie Brown", 1997) nije bio toliko zapazen kao "Ulicni psi" (1992) niti razoran kao "Petparacke price" (1994). Godine 2001. Tarantino je zavrsio scenario za svoj film pod nazivom "Kill Bill". Scenario je napisan tako da odgovara njegovoj dobroj prijateljici Umi Turman, koja tumaci glavnu ulogu. 

Glumci:
Uma Turman 
Rodjena je 1970. godine u Bostonu. Ime je dobila po boginji svetlosti i lepote iz indijske mitologije. Imala je samo 17 godina kada je dobila svoju prvu filmsku ulogu u niskobudћetnom trileru "Kiss Daddy Goodnight". Medutim, prvu zapazeniju ulogu ostvarila je u filmu "Avanture barona Minhauzena". Uloga rimske boginje ljubavi - Venere, koju je igrala potpuno naga, sa produzecima za kosu koji su joj pokrivali najintimnije delove tela, donela joj je puno ponuda za slicne "erotske" uloge narednih nekoliko godina. Godine 1988. dobija ulogu u filmu "Opasne veze" sa Dzonom Malkovicem. Naredne godine dobija ulogu u filmu "Henri i Dzun", koji je bio zabranjen mladima od 18 godina. Za britanskog glumca Garija Oldmana udala se 1990. godine, ali se par razveo posle samo dve godine braka. Svoju prvu ulogu sa manjom dozom erotike dobila je u filmu Kventina Tarantina "Petparacke price". Za ovu ulogu dobila je jedinu svoju dosadasnju nominaciju za Oskara. Uspeh ovog filma otvorio joj je vrata za uloge u filmovima visokog budzeta. Usledili su filmovi "Betmen i Robin", "Istina o kucama i macama" i "Osvetnici". Godine 1998. Uma se vencala sa Itanom Hokom, partnerom iz filma "Gataka" ("Gattaca"). Ovaj par danas ima dvoje dece. Filmografija: "Konacna analiza" ("Final Analysis"), "Petparacke price" ("Pulp Fiction"), "Istina o kucama i macama" ("Truth About Cats & Dogs"), "Beautiful Girls", "Les Miserables", "The Golden Bowl", "Kill Bill", "Paycheck". Trenutno snima film "Accidental Husband".

                                                 Povratak