BIOGRAFIJA
Ime
Tobias Vincent Maguire             
visina
(1.73 m)
biografija

 Roditelji Tobey Maguier-a bili su vrlo mladi kad je Tobey dosao n svijet.Svega 18 i 20 godina.Njegov otac,Vincent,bio je kuhar,a majka Wendy sekretarica.Kada je Tobey imao svega dvije godine,roditelji su mu se razveli.Kao posljedica toga odselio se i zivio u Californiji,Oregonu i Washingtonu.Napustio je skolu u devetom razredu i posvetio se casovim glume.

Prije nego sto se proslavio filmom "Great Scott" ,imao je neke manje uloge u djecijim sapunicama i reklamama.Snimanje tog filma trajalo je nekih 9 nedelja,dok film nije otkazan.Zahvaljujuci Tobey-ju film je nastavljen i proslavljen Oskarom.Sto se tice njegovog privatnog zivota,Tobey nije ni malo uzivao u nevinoj,cistoj mladosti.Naprotiv,zajedno sa Leo D. grupom uzivao je alkohol i lake, nekad i teze droge.Cesto je bio glavna meta novinara u takvoim stanju.

               Njegov najpoznatiji film koji ga je danas digao na vrh svjetskih,poznatih glumaca je svakako je film "Spiderman".U crveno-plavom kostimu koji zraci sexipilom poludjele su sve djevojke sirom svijeta.

Pod uticajem oca ,poceo se zanimati za kuhinju,narocito italijansku i u njoj pronasao veliko zadovoljstvo.Danas je vegeterijenac i uziva u jogi.Zajedno sa uciteljicom Klam Moocs pronasao je slobodu duha i mirnocu podsvijesti.

Sto se tice slave Tobey kaze da je slava vrlo komplikovana stvar.Moze biti veliki izazov,ako se znas nositi sa teskim stranama tog posla i ojacati karakter.Konfuzan je po tom pitanju mnogo.