Džulijan Dejna Vilijam MekMan (27. jul 1968. u Sidneju u Australiji) je australijski glumac i sin bivšeg australijskog premijera Vilijama MekMana.

MekMan se rodio u Sidneju, Novi Juzni Vels, Australija. Obrazovan je u Sidnejskoj gimnaziji, privatnoj školi za dečake. Na kratko je studirao prava na Univerzitetu u Sidneju i ekonomiju na Univerzitetu u Vulongongu. Oženio se i razveo po dva puta, prvo na kratko sa australijskom pevačicom Deni Minog, a kasnije sa američkom glumicom Bruk Berns sa kojom ima ćerku Medison.

Paralelno sa karijerom modela, MekMan je rano počeo sa glumačkom karijerom u sapunici Home and Away. Pojavio se u spotu Deni Minog za pesmu This is It. Njegova prva uloga na američkoj televiziji bila je u sapunici Another World gde je tumačio lik Ijana Rejna od 1993. do 1995. godine.

Nominovan je za Zlatni globus u kategoriji "Najbolji glumac u televizijskoj seriji - drami" 2005. godine za svoju ulogu Kristijana Troja u seriji Nip/Tuck. Takođe je igrao doktora Majkla Volša u filmu Magenta 1996. godine, Mika Dulija u "Wet and Wild Summer!" odnosno "Exchange Lifeguards" 1992. godine, šerifa Hejsa u "In Quiet Night" odnosno "You Belong to Me Forever" 1998. godine, Džordža Simijana u filmu "Chasing Sleep" 2000. godine, Dejvida Kamerona u TV-filmu "Another World" 2001. godine i superzlikovca Doktora Duma u filmu Fantastična četvorka, adaptaciji istoimene serije stripova snimljenoj 2005. godine.

Od 1996. do 2000. glumio je u sve četiri sezone drame televizije NBC, Profajler kao agent Džon Grant. Džulijan je takođe tumačio lik Kola Tarnera u natprirodnoj seriji američke TV stanice WB, Cari.

<< Home