Biografija 

Wentworth Miller je rođen u Velikoj Britaniji, odgojen u Brooklyn, New York i diplomirao je na sveučilištu Princeton.

Svoju karijeru započinje radeći s druge strane kamere. Nakon što je diplomirao na prestižnom sveučilištu s diplomom iz engleske književnosti , Miller je krenuo put Los Angelesa u proljeće 1995. kako bi radio u maloj produkcijskoj kompaniji specijaliziranoj za filmove na televiziji. No, ubrzo mu se ostvarila želja iz djetinjstva, ona da nastupi i ispred kamere.

Uskoro, dobio je gostujuće uloge u popularnim TV serijama, uključujući : "Buffy, ubojica vampira", "Hitna služba" i "Cure u trendu". Također je glumio u Hallmarkovoj mini seriji "Dinotopia".

Potom, uslijedile su uloge u filmovima. Prvi na redu je bio "The Human Stain", film Roberta Bentona u kojem su glavne uloge imali Anthony Hopkins i Nicole Kidman. Miller je u tom filmu igrao ulogu Anthonya Hopkinsa u mladim danima.

Nakon gostujućih uloga u dvije popularne serije i nakon snimanja filma "Underworld", Miller se priključio pilotu serije "Zakon braće" (Prison Break), serije koja je odmah privukla veliki broj gledatelja pred TV ekrane i tako postala svjetski fenomen. Zbog uloge u seriji, Miller je 2006. bio nominiran za Zlatni Globus u kategoriji "najbolji glumac u TV seriji".

 

 

Zanimljivosti

-afričkog je, jamajkanskog, engleskog, njemačkog i židovskog podrijetla s očeve strane, dok je ruskog, francuskog, nizozemskog, sirijskog i libanonskog podrijetla s majčine strane.
-majka Roxann je profesorica, diplomirala na prestižnom sveučilištu Yale, a otac, Wentworth Earl Miller II je odvjetnik, također diplomirao na Yale.
-ima dvije mlađe sestre, Gillian i Leigh. Gillian je odvjetnica, a Leigh je na studiju prava.
-alergičan je na mačke i pse, kao i na određenu hranu.
-tetovaže koje ima njegov lik, Mike u seriji "Zakon braće", prave se 4 sata.
-bio je na audiciji za ulogu Supermana/Clark Kenta.
-odnedavno se šuška kako je Wentworth homoseksualac, mada to nikad javno nije ni potvrdio ni zanijekao.
-jedno mu je oko plave,a drugo zelene boje

NAZAD