TV SERIJA

 

 

TV serija Friends je globalni fenomen, hit serija koju bi trebalo da je svaki stanovnik planete video/ gledao makar jednom.

Friends su komedija situacije. to je priča o grupi ljudi od dvadeset-i-nešto godina koji žive na Menhetnu. Sve se uglavnom dogadja oko dva stana koje oni dele i u kafeu ispod. Dijalozi i gluma su vrlo britki, brzi, ekstatično zabavni i likovi su definisani i detaljno razvijeni:

jedna neurotična i opsesivna čistunica/perfekcionista – Monika Geler, devojka koja želi-karijeru-preobraćena-neuspešna-konobarica koja se pretvori u slatko-smotanu ženu od karijere u modnoj industriji – Rejčel Grin. Hipi-vegetarijanka, masažerka, kant-autorka i uvek optimisticna lujka - Fibi Bufe. Zgodan, sexy, mačo i spektakularno glup dasa, trudi se da bude glumac – Džoi Tribijani, kustos muzeja koga je žena napustila zbog druge žene – Ros Geler i sasvim strejt tip sa dosadnim kancelarijskim poslom i ironičnim smislom za humor – Čendler Bing.

 

 

 

Povremeno pojavljivanje slavnih holivudskih glumaca u ponekoj od sporednih rola daje ovoj seriji dodatni glamur. ( brad pitt, winnona ryder, burt reynolds, bruce willis, brad pitt, reese winterspoon, gary oldman, brad pitt …)

Sve oko serije Friends je promišljeno i dobro izvagano. Pre no što je pala prva klapa producenti su znali da moraju da naprave seriju koja će odmah osvojiti gledaoce,od prve epizode, ne kao Ali Mekbil ili Seinfield.

 

nazad