Predstava Rade i Jela je zamišljena kao parodija na Šekspirov klasik Romeo i Julija. Zamisao je nastala još kad smo išli u prvi razred, a nakon dorade scenarija, uz pomoć profesorice Vere Bajagić, počeli smo s marljivim radom. I radili smo, radili i radili da bismo na kraju predstavu premijerno izveli pred mnoštvom Gimnazijalaca 9. decembra 2005. godine. Premijera je bila nadasve uspješna na oduševljenje mnogobrojne publike.

Rade i Jela su mladi zaljubljeni par koji nailazi na teškoće u svojoj vezi zbog nesuglasica između njihovih porodica, koje su nastale jer je krava Radine porodice prešla na livadu Jeline porodice, koji su je uzeli kao naknadu za uništenu travu. Jelina porodice odbija da vrati kravu, ali mladi par bez obzira na to odlučuje da bude zajedno i Jela pobjegne s Radetom i u bijegu se vjenčaju. Ali kada su shvatili da nemaju kuda ići odlučuju da se vrate porodicama i razgovaraju. Nakon razmišljanja i nagovaranja žena, očevi pristaju na dogovor da Jelini dobiju kravu, a Radini Jelu.

Glumci koji su učestvovali u predstavi Rade i Jela su učenici III2: Ana Ševarika (Jela Perić), Aleksandar Grbić (Rade Jankić), Tamara Lazić (Milka Perić, Jelina majka), Danijel Lepir (Pero Perić, Jelin otac), Marina Šukalo (Ljeposava Jankić, Radina majka), Vedran Milašinović (Janko Jankić, Radin otac), Tanja Tramošljika (Tanja Perić, Jelina sestra), Filip Dusun (odbornik ženskaroš), Miloš Tadić (Stojan, sluga Jankov), Boris Anđić (Dragan, sluga Jankov), Saša Ivošević (Đuro, sluga Perin), Ozren Babić (Viki, Jelina drugarica). Za kostime se pobrinula Tamara Radaković, a tehničku pomoć je obezbjedio Slaven Beronja. Scenu je osmislio i naslikao naš razredni umjetnik, Marko Mojović, a predstavu je režirao Miloš Milovanović.

Želimo da zahvalimo i ostalim učenicima u razredu koji su nam pomogli u radu, a pogotovo Amri Isić i Srđanu Semberu, koji su usljed promjene scenarija ostali bez uloge, ali su doprinijeli uspjehu predstave.
 

Proba predstave - Gimnazija, 27.9.2005.

       

Premijera predstave - Gimnazija, 9.12.2005.