S.O.A.D. se sastoji iz 4 člana

 

 

Serj Tankian (pjevač) je Armensko-američki muzičar rođen u Bejrutu 21. avgusta 1967. koji sada živi u Los Anđelesu. Pored obaveza koje ima u bendu, Serj je aktivan učesnik D.A.R.E. programa za djecu. Njegova prva knjiga poezije "Cool Gardens" je objavljena od strane MTV-a. Poznat kao čovjek bez "dlake na jeziku" otvoreno je govorio protiv nasilja i nepravde u Sjedinjenim državama. 13. septembra 2001., dva dana nakon terorističkog napada 11. septembra, na službenoj web stranici s.o.a.d.-a objavio je pismo koje su mnogi protumačili kao odobravanje akcija terorista, što nikako nije bila njegova ideja. Serj je zajedno sa Tom Morrelom (bivšim gitaristom grupe "Rage Against The Machine") stvorio "Axis of Justice" organizaciju koja za cilj ima motivisanje mladih ljudi koji se žele baviti politikom.  Serj je vegetarijanac i bori se za prava životinja.Radio kao prodavač cipela, hobi mu je košarka. Kaže da najveću inspiraciju crpi iz prirode. Obećao je 97-godišnjem djedu da će rješiti istorijsko pitanje armenskog genocida tako da trenutno nastoji dobiti priznanje od Turske za genocid koji se desio 1915. u Armeniji. Pokrenuo je vlastitu diskografsku kuću ‘Serjical Strike’.
 

 

 

Daron V. Malakian (gitarista i pjevač) je rođen 18. jula 1975. u Holivud-u (Kalifornija). Daron piše skoro svu muziku za bend, a u skorije vrijme sve više pjeva i piše tekstove. Kao i ostali članovi benda Daron je porijeklom iz Armenije. Išao je u Rose & Alex Pilibos' Armenijsku školu u Holivud-u (Hollywood),koju su pohađala još dva člana benda (Serj Tankian i Shavo Odadjian). Školovanje je završio u Roosevelt Middle School i Glendale High School. Trenutno živi u Glendalu , Kalifornija, sam u kući i bavi se skupljanjem svijeća. persijskih tepiha, instrumenata i lobanja. Daron je izabran za četvrtog najboljeg gitaristu svijeta anketom Metal Edge magazina. Koproducent je svih albuma S.O.A.D.-a , a veoma je poznat i po sviranju instrumenta koji se zove ibanez, a koji je nešto između bass-a i gitare. 2003. Daron je igrao za košarkarku ekipu slavnih u Holivudu, a kao rezultat tog iskustva nastala je i pjesna  "Old School Hollywood" sa njihovog posljednjeg albuma. Sam sebe smatra kombinacijom C.Mansona, Ghandija i Madonne a najdraže mu je jelo odrezak sa sirom i domaća supa.

 

 

Shavo Odadjian (basista), rođen 22.aprila 1974. u Armeniji kao Shavarsh Odadjian. U mladosti Shavo se bavio vožnjom skate-board-a i slušanjem punk-a, rock-a i heavz metal-a. Između ostalih, bendovi koji su na njegov muzički razvoj ostavili veliki uticaj su The Punk Angle, Dead Kennedys, KISS i Black Sabbath. Shavo se preselio u Kaliforniju kao veoma mlad i tu je velikim dijelom bio odgojen od strane njegove bake, nakon čije je smrti (kako on kaže) izgubio vjeru i prestao da se moli svako veče kako je to inače činio. Pohađao je Armenijsku parohijsku školu u Los Anđelesu. Shavo je veoma popularan dj u regiji Los Anđelesa, poznat pod imenom DJ Tactic.Režirao je neke od spotova za S.O.A.D. u kojima je primjenio inovativne metode u snimanju spotova. Shavo za sebe tvrdi da je bolji gitarista nego basista. Uglavnom svira trzalicom i rijetko kad je se može vidjeti da koristi prste. Najdraža boja: plava.
 

 

 

John Dolmayan (bubnjar), rođen 15. jula 1973. u Libanonu, ali je porijeklom iz Armenije.Jedne večeri, kada je imao pet godina došao je u sobu svojih roditelja i zamolio ih da spava u njihovoj sobi jer je bio veoma uplašen i nije htio spavati u svojoj sobi. Roditelji su se složili i ubrzo nakon toga metak je prošao kroz prozor njegove sobe i završio je upravo na mjestu na kojem je John inače spavao. Nakon toga, njegov otac je odlučio da se presele. Preselili su se prvo u Toronto, zatim u Los Anđeles, a danas živi u Las Vegas-u. Specifičnim načinom na koji svira bubnjeve uticao je na mlade generacije bubnjara. Nekoliko kritičara je nazvalo njegovo sviranje "šizofreničarskim", međutim upravo to je ono što privlači značajan dio publike S.O.A.D.-a. Zbog uvijek ozbiljnog izraza lica i načina oblačenja, ostali članovi benda mu govore da izgleda kao ruski mafijaš.Nadimak mu je 'Tarzan'. Prvi posao mu je bio na benzinskoj stanici. Obožava čitati stripove a najdraža boja mu je crna.

 

Nazad na početnu stranu

Muzika