BIOGRAFIJA

 

Ime:Jennifer Lynn Lopez
Datum Rodjenja: 24.07.1969.
Mesto Rodjenja:Bronx,New York
Visina:5'6"
Tezina:106 lbs
Mere:33-23-33.5
Broj cipela:6

Rodjena je 24.jula 1969. ,ima 2 sestre,roditelji se zovu: Guadalupe i David Lopez;otac joj je kompjuterski tehnicar,a majka uciteljica.Rodjena je u Bronxu,dok joj roditelji poticu iz Portorika,ali su se upoznali u Njujorku.Jennifer Lopez je pocela da pohadja casove igranja i pevanja od pete godine.Pohadjala je Catholic grade school i Catholic high school u koju su isle samo devojcice gde je ucestvovala u svim aktivnostima-tenisu,gimnastici...
Jennifer Lopez je napustila kucu kada je imala 18 godina da bi zapocela karijeru u show biznisu,cemu su se roditelji protivili.Pohadjala je casove igranja na Baruch College u Njujorku,i u isto vreme radila u pravnoj kancelariji.Zatim je zapocela svoju karijeru kao igracica u show-u In Living Color,a kasnije je radila kao prateca igracica na turnejama Janet Jackson,cak se i pojavila u jednom njenom spotu.Njen prvi proboj u svet glume bio je 1997.godine kada je dobila ulogu Selene-popularne meksicke pevacica u istoimenom filmu.Jennifer Lopez je uspela ne samo kao pevacica i glumica,vec i kao uspesna poslovna zena.Pored filmova i muzickih albuma,ona ima svoje sopstvene parfeme,kao i kolekciju odece za muskarce i zene.
Dva puta je bila proglasena najseksipilnijom zenom na svetu od strane casopisa FHM,prica se da je osigurala svoje telo na $1 billion.
Njen prvi brak je bio sa konobarom Ojani Noa,ali su se razveli 1998.godine posle 21-nog meseca braka.U periodu izmedju 1999. i 2000. godine zabavljala se sa muzicarem P.Diddy-jem,sve dok oboje nisu bili uhapseni jer su bili umesani u pucnjavu u nocnom klubu,gde ih je policija pronasla sa ukradenim pistoljem.Optuzbe protiv Jennifer su povucene i to je bio razlog njihovog raskida.Jennifer se po drugi put udala u periodu izmedju 2001-2002. za igraca iz njene grupe Chris Judd-a.Posle ovog razvoda,Jennifer se verila za Ben Afflecka i planirali su svadbu za septembar 2003.godine koja je bila otkazana na kratko pre samog dogadjaja i oni su se rastali u januaru 2004.godine.Posle 4 meseca,Jennifer Lopez se tajno udala za Marck Anthony-ja i to 5-tog juna 2004.godine.Kupili su zajednicku kucu vrednu $9.9 million.Jos uvek je u braku sa njim i kaze da nikada nije bila srecnija.

 

Vrati na početak

 

Muzika