KARIJERA

Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) započela je uspon svoje glumačko-pevačke karijere dobijanjem glavne uloge u filmu "Selena", na nacionalnoj audiciji. Popularnost ovog filma i pozitivne kritike koje je dobila za ulogu - doveli su je do cenjenih glumica. Pored toga, ova uloga donela joj je i Zlatni globus i milion dolara. Tako je postala najplaćenija glumica latinoameričkog porekla u istoriji. Pre ovog filma, imala je manje važne uloge u serijama i filmovima niskog budžeta.

Šou-biznis karijeru zasnivala je na ulogama u pozorišnim i filmskim mjuziklima. Pravi uspeh doživela je pobedivši na nacionalnom festivalu za fly girl igračicu Rose Perez. Ovo je bio njen ulazak u kuću "Fox", a samim tim i u Holivud.

Dženifer Lopez se 1997. godine našla među 50 najlepših magazina "People". Jedna od njenih najvažnijih glumačkih uloga bila je uloga u trileru "Krv i vino", gde je igrala sa Džekom Nikolsonom.

Film "Selena" odigrao je veliku ulogu u njenom životu: ne samo da joj je doneo dobre kritike, nagrade, novac i prestiž već i prvi brak. Naime, njen tadašnji dečko, Ojani Noa, na snimanju ovog filma uzeo je mikrofon na bini i zaprosio je. Dženifer Lopez Selenu je smatrala svojim uzorom, što je često i izjavljivala u intervjuima. Smatra da je posmatranje karijere na način na koji je to radila Selena i nju samu dovelo do statusa velike svetske zvezde.

Žuta štampa bila je oduvek veoma zainteresovana za ljubavni život Lopezove. Već posle dva meseca od njenog venčanja sa Ojani Noom, pisalo se o njihovim svađama. Par se razveo posle manje od godinu dana. Štampa ju je povezivala i sa Tomijem Motolom, vlasnikom Sony Records-a, a potom sa latinoameričkom pop zvezdom, Markom Entonijem. Njen poslednji ljubavni partner bio je Paf Dedi (Puff Daddy), posle koga je zvanično "usamljena".

 

Vrati na početak

 

 

 

Muzika