Rodjena je 23.aprila 1981. godine u Zvorniku, u Bosni i Hercegovini.Rodjena je u znaku bika, sa podznakom vodolija. Njenu porodicu čine majka,otac i brat.
Išla je u osnovnu školu "Mitar Trifunovic Učo" u Zvorniku. Njen učitelj je bio iskusni i provereni pedagog Irfan Nevzatovic. Seka je sa njim i danas u kontaktu, i ti njihovi susreti su veoma dirljivi.
Seka je oduvek volela muziku, a njen pevački uzor je bila Vesna Zmijanac.
U osnovnoj školi je zbog izrazitog talenta za pevanje bila dugo godina solista u školskom horu, sa kojim je išla na brojna takmičenja, na kojima su osvajali najčešće prva mesta.
Prvi profesionalni nastup imala je u leto1996 godine, a njen prvi orkestar sa kojim je nastupala zvao se "Strogo poverljivo".
U nerednih nekoliko godina pevački put je vodio Seku Aleksić po celoj bivšoj Jugoslaviji.
2000-te godine odlazi u Švajcarsku gde ostaje 2 godine. Tamo peva po klubovima i diskotekama i za kratko vreme postaje neprikosnovena zvezda za našu dijasporu, ne samo u Švajcarskoj.
Tamo je 2002 godine uradila svoju prvu matricu za cd.
Krajem oktobra 2002 godine, u hali sportova "Ada" u Ćupriji održan je deseti po redu festival narodne muzike "Moravski biseri" na kojem je Svetlana Aleksić pobedila glasovima publike.
Sutradan u svim novinama i revijama su osvanuli naslovi sa njenim imenom, i sa njenim fotografijama. Svuda su bile samo reči hvale, divljenja i najave nove zvezde naše estrade. "Nova mega zvezda je rođena" pisalo je u mnogim revijalnim listovima.
Te 2002 godine Seka upoznaje svog sadasnjeg mladica,svog prijatelja saputnika, impresarija i menadžera Zorana.
Ljubav,poverenje,zajednicki san i onaj neuhvatljivi fluid, koji neprestano struji izmedju njih, a koji se ne vidi,već koji se oseca da deluje tako snažno kao da je čelično uže, jeste ono sto ih je povezalo u skladnu, i ako Bog da, u trajnu i doživotnu zajednicu.
Početkom decembra 2002 godine, u moćnoj produkciji i medijskoj prezentaciji kuće "Grand" objavljen je prvi cd Seke Aleksic sa vodećim hitom "Da sam muško", koji je postigao planetarnu popularnost.
U početnim nastupima na tv "Pinku", kao i na drugim tv kanalima, Seka je imala tremu,bila je po malo zbunjena, ali je svojom iskrenošću i spontanošću uspevala da šarmira sve, i kritičare, i voditelje i publiku. Imala je jedan cilj - "da bude najbolja"! I postala je najbolja!
Njeni nastupi zabeleženi su na svim svetskim meridijanima. Nastupala je na gotovo svim kontinentima, a najviše u Evropi.
Postala je neprikosnovena estradna zvezda na prostoru bivše Jugoslavije. Podjednako je vole u Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Rumuniji… itd
Nakon godinu dana , 2003-će godine Seka objavljuje svoj drugi cd. I on je objavljen u produkcijskoj kući "Grand ", a autori pesama su proverena i najbolja ekipa na svetu, za ovu vrstu muzike - Dejan Abadic, Dragan Brajovic Braja, Marina Tucakovic…
I ovaj cd se pojavio početkom decembra. Njime je Seka definitivno potvrdila svoj uspeh, i njime je učvrstila svoje vodećo mesto na našoj estradi!
Zatim počinju da stižu razna priznanja, kao što su: "Oskar popularnosti", "Hit godine", "Pevačica godine", "Album godine", "Scenski nastup godine"…itd. Status mega hita sa ovog cd-a ponela je pesma "Crno i zlatno".
U julu 2005 Seka je objavila svoj treći cd. Naslovna pesma na tom cd-u bila je "Dodji i uzmi me". Bio je to svojevrsni provokativno-ljubavni zov devojke ili žene, koji su sve dame prepoznale kao deo svog ženskog sentimenta, Sve pesme na ovom cd-u su postale veliki hitovi, a pesma "Iskoristi moje mane" je postala ženska himna. U novembru pomenute godine, tačnije 9-og novembra Seka je imala svoj prvi solistički koncert u Tuzli, u hali sportova "Mejdan", gde ju je dočekalo 8 hiljada obozavalaca!!! Seki je posebno drag taj koncert jer je njemu prisustvovao, pored svih, dragih joj ljudi, i njen učitelj iz osnovne škole Irfan Nevzatović!
Zatim je usledio humanitarni koncert u Sremskoj Mitrovici, u sportskoj hali "Pinki", pod nazivom 'SEKA ZA OSNOVCE'. U gradu gde trenutno živi, i gde je sa velikim ukusom opremila svoje porodično gnezdo, u Sremskoj Mitrovici, Seka je, ovim koncertom ispunila, ne samo moralnu obavezu da je "u živo" čuju i vide njeni sugrađani, već i da gestom koji je učinila . pokaže svu širinu svoje duše.
Ona je ceo prihod od koncerta uložila u nabavku nekoliko desetina kompjutera sa opremom, i poklonila ih osnovnim školama u sremskom i mačvanskom okrugu!!!
Te iste godine Seka lansira i svoju modnu liniju pod nazivom 'RICH BITCH' koja je rasprodata u rekordnom roku. Ujedno je prva, i jedina naša zvezda koja je osnovala svoj sopstveni modni brend. Lepota modnih linija, atraktivnost krojeva, moderne boje, mladalački modeli, neupadaljive, a veoma ukusne dekoracije i aplikacije, kvalitet materijala, zastupljenost prirodnih materijala i tkanina, kao i modne kreacije koje naglašavaju lepotu tela… samo su neke od impresija modnih kritičara koji su videli ovu kolekciju…
Godinu 2006-tu Seka ce pamtiti, osim po brojnim nastupima širom sveta, i po svom prvom igranom filmu - "Mi nismo andjeli - treci deo", u kome je igrala lik "Smokvice". Ovom ulogom ona je ostvarila svoj detinji san da postane pevačica ili glumica. Seka je postala i pevačica, i glumica!!!
Pomenuti film je bio najgledaniji prošle godine u Srbiji, a Seka je dobila bezbroj komplimenata za odigranu ulogu.
Sredinom oktobra 2007 godine biće objavljen njen 4-ti cd, pod nazivom "Kraljica".
To je istovremeno i naslovna pesma, od jedanaest koliko ih ima na ovom cd-u. Dragan Brajović, Dejan Abadić, Marna Tucaković i Romario potrudili su se da ovaj Sekin cd- zvuči moćno i antologijski!
Posebnu čast Seka je imala što joj je pevač i kompozitor Sergej Ćetković, (koga privatno sluša i obožava njegove pesme), napisao jednu prelepu baladu pod nazivom "Reci gde smo mi", koja se takođe nalazi na ovom cd-u.
U oktobru, tačnije na ovogodisnjem sajmu knjiga u Beogradu biće predstavljen i Sekin roman-prvenac pod nazivom 'MOJE IME JE NESREĆA" !
Reč je o ljubavnom romanu, i to je priča koju Seka godinama nosi u sebi, i koju je morala ispričati na način da je i drugi ljudi saznaju i dožive, ( a roman je najbolji način za to).
U pauzama svojih brojnih nastupa širom sveta, za vreme odmora, Seka osim što uživa u svom privatnom spa centru, koji je namenjen samo za njene potrebe, u svojoj oazi mira, u svom stanu kraj reke Save, uz tajlandsku masažu, sve vreme provodi u igri sa svojim kućnim ljubimcem, rase čivava sa imenom Cezar, koga obožava i kome posvećuje svu moguću pažnju i ljubav!
Takođe kreira svoju modnu liniju pod nazivom "Queen", koja će se naći u prodaji početkom decembra. Svi novi izazovi kod nje dovode do euforije i žudnje da pobedi, da bude najbolja u svemu. Ona je rođena kraljica i pobednica! Takvom ju je Bog stvorio, i ona tu misiju ostvaruje sa svakim novim projektom!
Snagu i energiju prikuplja na egzotičnim mestima kao sto su: Kuba,Tajland, Egipat, Dubai, Bali…itd, a obožava da posećuje svetske centre kulture, poput muzeja, galerija, pozorišta i opera, gde obogaćuje svoje znanje i svoju dušu…
Lepa, mlada, energična, maksimalno odgovorna i ambiciozna da u svemu bude prva i najbolja, beskrajno odana majci i porodici, do bola zaljubljena u Zorana, verna prijateljima i drugovima, iskrena i spontana, prostodušna i osetljiva na socijalne probleme siromašnih i nemoćnih, privržena svom malom čivavi Cezaru, obožavalac zdravog života i sporta, zdrave hrane i cveća, (naročito ruža), nežno raspoložena kada sunce izlazi, ili zalazi…itd. Seka Aleksić je jedinstvena pojava u svetu estradne umetnosti, koja je, van svake sumnje, najveća zvezda estrade prve decenije 21-og veka, sa izgledom da to ostane i u sledećim decenijama!!!
 

NAZAD

Muzika