Karijera Nicole Scherzinger je pocela jos dok je ona pohadjala srednju skolu. Glumila je u pozoristu i bila prateci vokal mnogim poznatim pjevacima i grupama poput Days of the New (1999.).

1999. je snimila dve pjesme sa Barry Drake's F.O.B. koje su realizovane tek 2001.

2001. godine se takmičila u realiti šou 'The WB' televizije zvanom 'Popstars' u kojem je dobila mjesto u djevojačkoj pop grupi 'Eden's Crush'. Postala je glavni vokal grupe.

2001.godine pjesma 'Get Over Yourself' dostiže br. 1 prodanih singlova i ulazi u prvi deset na Billboard-ovoj Hot 10 listi. Izlaze i mnoge druge pjesme koje dostižu istu popularnost kao i 'Get Over Yourself', ali odlukom njihovog menadžera grupa se raspada.

2003. ona snima pjesmu 'Breakfast in bed' kao soundtrack u filmu '50First Dates'. Iste te godine radi sa Yoshiki Hayashi na projektu 'Violet UK' i pjeva englesku verziju pjesme 'I'll Be Your Love' sa simfonijskim orkestrom iz Tokyo-a.

U maju 2003.god. se pridružila grupi 'Pussycat Dolls'. S tom grupom postiže veliki uspjeh jer skoro sve pjesme s njihovog albuma 'PCD' ( 'Don't Cha', 'Buttons', 'Wait A Minute', 'Stickwitu', 'Beep' ) dostižu na listu Top5 najboljih hitova. Sama je autor jedne pjesme na njihovom albumu ( 'I Don't Need A Man' ). Snimila je i mnoge duete poput pjesme 'Come To Me' sa P. Diddy-em.

Od 2005. god. radi na svom solistickom albumu 'Her Name Is Nicole'.

2007. god. izlazi album koji dobro prolazi i kod publike a i kod kritike. Pjesme 'Whatever You Like' i 'Babylove' dostižu veliki uspjeh.

 

NAZAD

 

.

Muzika