Biografija

                Gwen Stefani je rodjena 3. oktobra 1969. godine u Fullerton-u(Kalifornija) a odrasla je u Anaheim-u(Kalifornija).Njeno puno ime je Gwen Renee Stefani.Ime njenog oca,koji je inace italijan, je Dennis Stefani,a njena majka se zove Patti Flynn i irkinja je.Gwen je drugo od cetvero djece;ima mladju sestu Jill,mladjeg brata po imenu Todd i starijeg brata Eric-a.Erik je jedno vrijeme bio gitarsta benda "NO DOUBT" u kojem je Gwen pocela svoju karijeru.Gwen je maturirala 1987.  poslije cega je primljena na Californija State University u Fullerton-u.

                 1992. godine se pridruzila bendu No Doubt kao pjevacica grupe.Bend 1995. objavljuje album pod imenom "Tragic Kingtom" koji ih je proslavio.Album je prodat u 16 miliona primjeraka sirom svijeta i donio bendu nominaciju za Grammy.Gwen je napustila bend i pocela solo karijeru snimivsi album "Love,Angel,Music,Baby" 2004. godine koji je prodala u 7 miliona kopija.2006. izdala je svoj drugi album "The Sweet Escape" sa kojim je postigla svjetski uspjeh.

                  Kada se pridruzila bendu No Doubt zaljubila se u jednog od clanova benda sa kojim je kasnje i bila u vezi.Veza nije dugo trajala ali Tony Kanal ja zasigurno bio njena velika ljubav.U decembru 1995. na koncertu No Doubt-a Gwen upoznaje gitaristu i pjevaca Gavin Rossdale-a.Ubrzo su se poceli zabavljati i 2002. godine u Londonu su se vjencali.26. maja prosle godine Gwen je rodila sina kojem je dala ime Kingston James McGregor Rossdale.Gwen i Gavin planiraju i drugo dijete.

 

naslovna

Muzika