Albumi

Music of the Sun

Rihannin prvi album je pusten u prodaju 30.avgusta 2005.godine sa kojeg je pusten i singl Pon de Replay 11.oktobra i koji je dostigao visoko drugo mjesto na U.S.Billboard Hot 100 kao i na britanskoj Singles Chart. Singl su napisali Carl Sturken i Evan Rogers zajedno sa Rihannom. Od samog pustanja singl je dostigao top 10 na americkim kao i na kanadskim ljestvicama.Da bi dalje promovisala svoj album Rihanna je isla na turneju sa popularnom pjevacicom Gwen Stefani sa kojom je nastupala. Drugi singl If Its Lovin That You Want je bio znatno manje uspjesan od prethodnog,a treci singl Let Me je pusten samo u Japanu gdje je postao veliki hit dostizuci 8.mjesto na ljestvicama.

A Girl Like Me

U 2006.godini Rihanna je ucestvovala u nekoliko ugovora,ukljucujuci Nike i J.C.Penney.Njen drugi album A Girl Like Me je pusten u prodaju u aprilu 2006.godine samo osam mjeseci nakon objavljivanja njenog prvog albuma.Album se nalazio na 5. mjetu americkih ljestvica i 4. mjestu britanskih ljestvica. Njen glavni singl sa ovod albuma je koristen i u ugovoru sa Nike-om. Ovaj singl je ubrzo zauzeo 1.mjesto na U.S.Billboard Hot 100 kao i na ljestvici Hot Digital Song. Drugi singl Unfaitful je napisao popularni RnB pjevac Ne-Yo,koja govori o osjecanju krivice koji ima glavna protagonistkinja pjesme dok vara svog momka. Ova pjesma je postala njena treca pjesma koja se nasla medju deset najslusanijih u Americi i Britaniji. Njen sledeci singl We Ride nije dozivio uspjeh kao prethodni singlovi.Dakle Rihanna je imala 11 singlova na prvom mjestu i imala je ogroman uspjeh na Hot Dance Club Play ljestvici sa 4 singla na prvom mjestu("S.O.S.","Pon de Replay","Unfaitful" i "We Ride").Rihanna je takodje snimila duet sa Nicole Scherzinger za P&G -jev dezodorans Secret. Rihanna je debitovala kao glumica u ulozi u filmu Bring It On;All Or Nothing koji se poceo prikazivati 8.avgusta 2006.godine,a takodje se pojavila u jednoj epizodi americke sapunice All My Children i drami Las Vegas.

Good Girl Gone Bad

 Pocetkom 2007.godine Rihanna je usla u studio sa Ne-Yo,Stargate-om i Timbaland-om izmedju ostalih,da snimi svoj treci album Good Girl Gone Bad.Album je pusten u prodaju 5.juna 2007.god. Prvi singl Umberella zajedno sa Jay-Z je izasao 29.marta 2007.god.dostizuci broj 1 u mnogim zemljama ukljucujuci i Britaniju gdje je drzao to mjesto cak 10 sedmica. Drugi hitovi sa ovog albuma su i Shut Up And Drive,Dont Stop The Music,Hate That i Love you...Rihanna je radila sa Timabaland-om na 3 pjesme a Justin Timberlake se javlja kao prateci vokal na Rehab i Sell Me A Candy..Rihanna kaze da sam naslov albuma oznacava razliku izmedju stare i nove Rihanne. Jos kaze da je ovaj album pravi nacin da se predstavi ona onakvom kakva je zapravo. Takodje Rihanna je u 2007.god.osvojila nagradu za najprodavanijeg zenskog pop izvodjaca i zabavljaca godine na dojeli nagrada 2007 World Music Awards. 18.novembra je dobila nagradu za Favourite Female Artist na dodjeli 2007.American Music Awards.

 

Povratak na pocetnu stranu

 

 

Muzika