Biografija

 

Rodjena je 24.jula 1969. Ima 2 sestre.,Roditelji su joj Guadalupe i David Lopez.Otac joj je kompjuterski tehnicar,a majka uciteljica.Rodjena je u Bronxu,dok joj roditelji poticu iz Portorika,ali su se upoznali u Njujorku.Jennifer Lopez je pocela da pohadja casove igranja i pjevanja od pete godine.Pohadjala je Catholic grade school i Catholic high school u koju su isle samo djevojcice i gde je ucestvovala u svim aktivnostima-tenisu,gimnastici...
Jennifer Lopez je napustila kucu kada je imala 18 godina da bi zapocela karijeru u show biznisu,cemu su se roditelji protivili.Pohadjala je casove igranja na Baruch College u Njujorku,i u isto vrijeme radila u pravnoj kancelariji.Zatim je zapocela svoju karijeru kao igracica u show-u In Living Color,a kasnije je radila kao prateca igracica na turnejama Janet Jackson,cak se pojavivsi u jednom njenom spotu.Njen prvi proboj u svijet glume bio je 1997.godine kada je dobila ulogu Selene-popularne meksicke pjevacice u istoimenom filmu.Jennifer Lopez je uspjela ne samo kao pevacica i glumica,vec i kao uspesna poslovna zena.Pored filmova i muzickih albuma,ona ima svoje sopstvene parfeme,kao i kolekciju odece za muskarce i zene.
Dva puta je bila proglasena najseksipilnijom zenom na svijetu od strane casopisa FHM. Prica se da je osigurala svoje tijelo na $1 billion.
Njen prvi brak je bio sa konobarom Ojani Noa,ali su se razveli 1998.godine posle 21-nog meseca braka.U periodu izmedju 1999. i 2000. godine zabavljala se sa muzicarem P.Diddy-jem,sve dok oboje nisu bili uhapseni jer su bili umijesani u pucnjavu u nocnom klubu, gde ih je policija pronasla sa ukradenim pištoljem.Optuzbe protiv Jennifer su povucene i to je bio razlog njihovog raskida.Jennifer se po drugi put udala u periodu izmedju 2001-2002. za igraca iz njene grupe Chris Judd-a.Poslije ovog razvoda,Jennifer se vjerila za Ben Afflecka i planirali su svadbu za septembar 2003.godine.Ali ona je bila otkazana na kratko prije samog dogadjaja i oni su se rastali u januaru 2004.godine.Posle 4 mjeseca,  Jennifer Lopez se tajno udala za Marck Anthony-ja i to 5-tog juna 2004.godine.Kupili su zajedničku kucu vrijednu $9.9 million.Ali i taj brak se zavrsio razvodom.Poslije niza neuspjesnih veza konacnu srecu Jennifer je pronasla sa glumcem Mark Entonijem,sa kojim ima blizance Maksa i Emu ,rodjene 22.februara 2008.godine.

 

NAZAD

Muzika