Beyonce Knowles

 

Galerija       

Početna

Ostvarenja

Filmska karijera

Pesme

Biografija

Beyonce Giselle Knowles rodjena je 4. septembra 1981 god. u Houston-u,Texas,SAD.Veoma je poznata americka R’n’B pevacica,tekstopisac,producent,glumica,igracica i modni dizajner.Beyonce je postigla veliki uspeh u razdoblju od 1990-2005. god. Tada je bila u sastavu grupe Destiny’s child čiji je menadžer bio Matthew Knowles,Beyonce-in otac. Nakon velikog broja prodatih albuma Destiny’s child, Beyonce je odlučila da se oproba u solo karijeri i 2003. god. izdaje svoj prvi solo album “Dangerously in Love”. Album je postigao veliki uspeh i dobio titulu najboljeg albuma godine u Americi, Tajvanu i Velikoj Britaniji. Sa albuma su se izdvajala dva velika hita -“Crazy in Love”(feat.Jay-Z) i  “Baby boy”(feat.Sean Paul), koja su Beyonce donela čak 5 Grammy nagrada.     Najnoviji album “B’day” izasao je u prodaju 4. septembra 2006.godine, u cast 25. rodjendana poznate zvezde. Hitovi koji su se nasli na 1. mestima top lista u Velikoj Britaniji su “Deja vu” i “Ring the alarm” a najnoviji hit “Irreplaceable” nalazi se na 1. mestu najpoznatije svetske top liste Billboard Hot 100.

Beyonce se zabavlja sa poznatim reperom Jay-Z-jem još od 2002 godine. Ovaj par nikada nije diskutovao o svojoj vezi i iznosio neke svoje privatne činjenice, ali su zvanično zajedno vec 6 godina. Jay-Z izjavio je za casopis “People”  da se on i Beyonce “ne igraju sa svojom vezom”. Bilo je reči o tome da će se poznati par uzeti novembra 2006 godine na Karibima, ali ubrzo je otkriveno da to nije bilo tačno.

Njih dvoje i dan-danas nastavljaju da imaju uspešnu vezu, ali i poslovnu saradnju. Jay-Z je, naime, i Beyoncein najznačajniji hitmejker. Za nju (ali i za brojne druge zvezde) napisao je na desetinu  hitova.

2001.  godine Beyonce je počela da gradi i filmsku karijeru. Prvi film u kojem je glumila bio je “Carmen: A Hip Hopera” , koji se prikazivao na MTV-ju. Na najvecoj internet bazi filmova, internet movie database, film je dobio ocenu 4.1 od mogucih 10, što baš i nije dovoljno za jednu veliku zvezdu kao sto je Beyonce. Da bi popravila utisak i ostvarila veću ulogu, pristala je da glumi u filmu  “Austin Powers: The Goldmember” , leta 2002. godine. Beyonce je dobila ulogu Foxxy Cleopatre, a imala je tu čast da zaigra u filmu zajedno sa Mike Myers-om, koga su “Austin Powers”  filmovi veoma proslavili.. Nažalost, jedan dio publike nije bio baš zadovoljan Beyonce-inom glumom i nastupom, pa je većina pričala kako joj pevanje bolje stoji od glume i da bi najbolje bilo da odustane od daljih pokušaja snimanja filmova.

 

 

Muzika