MICHAEL               JACKSON

BIOGRAFIJA

Michael Joseph Jackson (Gary, Indiana, 29. kolovoza 1958.), američki pop glazbenik, čiji je kontraverzni osobni život bio dio pop kulture zadnjih četvrt stoljeća.

Svoju glazbenu karijeru započeo je sa 7 godina kao pjevač u grupi The Jackson 5. Svoj prvi album "Got to Be There" snimio je 1971. godine.

Solo karijeru započeo je 1979. godine. Jackson je u svojoj solo karijeri snimio i izdao najprodavani album svih vremena "Thriller" i za taj album 1996. godine na dodijeli World Music Awards dobio tu počasnu titulu. Michael Jackson je primio 13 Grammy nagrada.

Od 1988. do 2005. godine Jackson je živio na Neverland Ranch imanju u kojem je izgradio zabavni park i osobni zoološki vrt za djecu sa posebnim potrebama. Glasine da je tokom dječjih zabava odvodio dječake u svoju spavaću sobu i tu ih zlostavljao rezultirale su 1993. godine i prvom optužnicom. Njegovi odnosi sa djecom su pod medijsku pažnju došli ponovo do izražaja 2003. godine tokom TV emisije zvane Living with Michael Jackson. To je rezultiralo da Jacksonu bude suđeno i kasnije 2005. godine na teret stavljeno još optužbi za seksualno zlostavljanje djece.

DISKOGRAFIJA

GALERIJA

 

 

   
 

Muzika