Примјери интерактивне наставе

Интерактивна настава (о интерактивној настави у Гимназији Бања Лука)
Добар дан и добродошли.
На нашем штанду овогодишњег бањалучког сајма књига екипа, задужена за ореганизацију , побринула се да вам пружи неколико одличних презентација а све у циљу боље и квалитетније наставе. Управо сада прави је тренутак да причамо о савремености нашег образовања које, искрено говорећи као ученик, никако није на завидном нивоу. Услови учења о којима се тако пуно прича а тако мало ради не иду нам у прилог. Жеља за промјеном постоји али звучи тако недостижно. Ипак, мало је потребно за успјех, а жеља и воља за радом, спремност на сарадњу и функционисање цјелине заједничким напором сигуран су пут ка квалитетнијем образовању. Иако гимназија важи као једна од најнапреднијих школа, похађање наших часова често су напорна, исцрпљујућа и незанимљива. Ученици не показују велика интересовања , ни жељу за самосталним радом а самим тим не постоји ни активност на часу. И онда , треба да се запитамо:
1. Да ли је то оно што желимо?
2. Јесу ли такви часови оличење нашег средњошколског образовања и битне основе за даље усмјерење у животу?
3. Колико тога усвајамо овим путем и шта је то од знања што ћемо понијети са собом на онај прави, животни пут?
Бојим се, не много ако овако наставимо! Све што сам навела разлози су наше одлуке да се окупимо и заједнички учинимо бољу промјену. Јер, данас, са поносом могу да кажем да је мој разред један од многих који одржава квалитетне и занимљиве часове којима влада наша креативност и активност. И баш зато овим путем желимо Вама да покажемо колико тога се може са малим напором и сарадњом. Остаје ми да кажем предности у којима уживамо приликом примјењивања интерактивне наставе, а оне су сљедеће: - часови ,за које заиста нема никаквих изгледа да не буду досадни, интересантни су ,па чак и забавни - наставом доминара наша креативност и смисао за организацију који су невјероватно битни за нашу личност у даљем школовању и изграђивању - учимо се предностима и начинима функционисања у заједници и, наравно, заједничкој сарадњи - и оно најбитније: овакав начин едукације дефинитивно нам помаже у бољем и квалитетнијем савлађивању градива.

Предавачи: Жељко Грбић,Вера Бајагић
гост предавач: др. Ненад Сузић "Школа мишљења"
ученици: Вера Јотановић, Бранка Кременовић

извођачи представе: чланови пројекта "Културом против дроге" Гимназија Бањалука
видео бим презентацију припремили чланови мултимедијалне секције Гимназија Бања Лука
примјере припремили и изводе чланови пројекта "Културом против дроге" Гимназија Бањалука, чланови Мултимедилјалне секције и Znanje.org

организатори предавања: чланови пројекта "Културом против дроге" Гимназија Бањалука и Znanje.org

Датум и вријеме одржавања: 16.9.2004.год 16:00 Велика салаВера Јотановић