OMLADINSKO PREDUZECE "URBS"
GIMNAZIJA BANJA LUKA

  O preduzecu

  Fotografije proizvoda

  Sajam Omladinskog preduzetnistva

 

Omladinsko preduzeće "Urbs" je zvanično nastalo oktobra 2007. godine u Banja Luci u sklopu projekta "Omladinsko preduzetništvo" kao preduzetnička ideja učenika IV 1 Gimnazije u Banja Luci. Naša odluka da se ukljucimo u projekat je bila rezultat zelje da ulažući rad, vrijeme i sposobnosti oprobamo u poslu koji nas privlaci i kojim zelimo da se bavimo u budućnosti. 

Osoblje preduzeca cine:                    
Danijel Markovic  - Direktor
Vanja Babic - Dizajn menadzer
Bosko Sladojevic - Marketing menadzer

 

Preduzeće ima prije svega za cilj da omogući da zaposleni, odnosno njegovi tvorci, steknu osnovna praktična, ali i teorijska znanja i iskustva o preduzetništvu, poslovanju i uopste svijetu biznisa. Uskladjujući naš talenat, ideje i znanje sa zakonom ponude i potražnje, tržištem, odnosno iskorišćavanjem mogućnosti i sloboda mislimo napraviti kvalitetne proizvode koji ce imati dobru prodju na tržištu i time steci dragocjena iskustva u sferi prakticnog poslovanja.

Naša ideja je bila da radimo nesto korisno, realno ostvarivo i nama lično blisko. Razmišljajuci u tom smijeru dosli smo na ideju da proizvodimo turističke suvenire našeg grada Banja Luke, prije svega printane materijale. Smatrali smo da grad poput Banja Luke zaslužuje veći spektar gradskih suvenira, i da mi možemo našim angažovanjem poboljšati stanje na tom polju, te skrenuti pažnju na taj faktor u razvoju grada.

Osnovni proizvod naseg preduzeća će biti Foto vodič grada koji ce na jednom mjestu sadržavati fotografije svih značajnijih turističkih mjesta uže Banja Luke. Foto vodič će biti od debljeg papira, dimenzija 15 cm sa 11 cm, s tim da kada se potpuno otvori, tj. rasiri svih 16 stranica dimenzije ce biti 178 cm sa 15 cm. Smatramo da bi pristupača cijena od 5 KM odgovarala tržištu i zadovoljavala proces proizvodnje i isplativosti preduzeća.

Proizvod nema konkurenta istog oblika na banjalučkom tržištu, za njega postoji izuzetno interesovanje, te uz mladalčku energiju i kreativnost koji su uloženi u njegovu izradu smatramo da ce proizvod zabilježiti značajan uspjeh na tržištu.

Pored foto vodica, nase preduzeće  proizvodi i slične suvenire poput razglednica, kalendara, majica... Oni su sekundarni u odnosu na foto vodič ali će pomoći da naše preduzeće dobije i kvantitet, te ostvari značajniji nastup na tržištu i u samom programu.