Novinarska sekcija - Gimnazija Banja Luka

SAJAM SEKCIJA U GIMNAZIJI 2016.

Dana 26. i 27. oktobra 2016. godine hol Gimnazije Banjaluka je bio mjesto okupljanja velikog broja učenika kao i profesora koji su imali priliku da predstave sekcije, svoj rad i dostignuća. Učenici su mogli da na što kreativniji način prikažu rad sekcija čiji su bili članovi, a zahvaljujući svima njima u holu nije nedostajalo pozitivne energije i živosti.
Svi učenici su u toku ta dva dana dobili priliku da saznaju nešto više o sekcijama koje ih zanimaju ali i da postanu njihovi novi članovi. Gimnazijalci već decenijama pokazuju svoje interesovanje za vannastavne aktivnosti, po čemu je Gimnazija jedinstvena u našem gradu. Upravo zbog tolikog interesa i želje, u školi postoji veliki broj sekcija. Poznati su uspjesi sportskih sekcija ( odbojkaška, rukometna, košarkaška ), koje su nam  u prošlosti donijele mnogo trofeja sa najrespektabilnijih takmičenja, kako u našem gradu, tako i u državi. Svakako, vrijedne  pomena su i druge sekcije, čiji su članovi ljubitelji prirodnih i društvenih nauka. Strastveni obožavaoci društvenih nauka mogu da budu dio istorijske sekcije ( Siniša Sinadinović ) ili kluba  "Vizantija" ( Danilo Kovač ), a zaljubljenici u prirodu mogu da se učlane u ekološku sekciju ( Draško Perać ). Klub na koji  se iz godine u godinu ponose profesori, ali i đaci je debatni klub "Gorgije". Veliku ulogu u osvajanju prestižnih trofeja ima profesorica Branka Kukić. U aktivne sekcije, koje su nam se predstavile spadaju: psihološka sekcija ( Vanja Stupar ), filozofska sekcija ( Gorana Đudurović Praštalo), volonterska sekcija (Jelena Lakić), sekcija francuskog jezika ( Jasmina Glišić ), sekcija italijanskog jezika ( Romina Guido Pajić ) i naša novinarska sekcija ( Danijela Štrbac ).
Bilo bi nemoguće ne pomenuti i sekciju koja se uvijek sa takmičenja vraća sa nagradama i priznanjima. To je ujedno i najbrojnija sekcija u našoj školi. Multimedijalna sekcija iza koje stoji naporan trud i zalaganje profesora informatike Željka Grbića, ali i članova njegove sekcije. Profesor Grbić ističe da multimedijalnu sekciju čine učenici, koji su između ostalog vršnjački edukatori i koji svakim danom sve više napreduju u oblasti informatike i programiranja. Ognjen Stefanović (IV 7) i Dragan Rašeta (III 8) su mentori ostalim članovima sekcije. Dragan napominje da na danima sekcija oni predstavljaju samo aplikacije koje su kreirali u školi, a dalje nam je pojasnio da će aplikacije sa kampa „Pitam da“ biti prikazane i na danima IT-a.
Za veselu atmosferu među prisutnima i predstavljanje sekcija na jedinstven način zaslužan je profesor muzičke kulture Branislav Đaković. Neprocjenjiv značaj  ovih sekcija gimnazijalci otkrivaju i kada završe srednju školu i kada njihovo znanje sa vannastavnih aktivnosti dolazi do izražaja. Baš iz ovog razloga savjetujemo sve gimnazijalce da pronađu sekciju koja im se čini zanimljivom i učlane se, a da stečeno iskustvo iskoriste kao dobru podlogu za njihovo dalje školovanje.

Sajam sekcija hol Gimnazije Banja Luka

 

Multimedijalna sekcija

 
 
         
   

Novinarska sekcija

       

Sekcija "Italijanski jezik"

       

Miloš Travar III2
Selma Ibrekić III11
jesen 2016.

Intervjui    Aktivnosti mladih    Index