Obrazovni interaktivni sajt Windows XP

Proizovod profesora i učenika Gimnazije Banja Luka. Koristeći višegodišnje iskustvo u nastavi, nove tehnologije, kao i zahtjeve savremenog obrazovanja, napravljen je ovaj sajt koji olakšava učenje, a takođe i rad profesora u nastavi. Moguće je i samo učenje, kao i samostalno vježbanje upotrebe Windowsa XP. Sve aktivnosti imaju animaciju i popis redoslijeda izvođenja te aktivnosti. Sajt se već u upotrebi u nastavi.
Autor: Željko Grbić
Saradnici: Milka Džombić, Duško Milinčić i Eugenija Mihal

  Predstavlja: Željko Grbić
http://www.znanje.org/knjige/computer/windowsxp/v01/
   

Softverski program "Zdravlje 2008"

Program koji sadrži široku bazu podataka čija je namjena da korisnika obavijesti o trenutnom stanju njegovog zdravlja, te da mu, ako je to moguće, ponudi nutricističko rješenje za njegovo trenutno stanje. Program se sastoji iz tri dijela: upitnika, baze i  baze simptoma. Upitnici omogućavaju korisniku da preispita svoje zdravlje, te da ga poboljša, dok su baze namijenjene istraživanju određenih tjelesnih stanja.

Autor: Igor Ševo

  Predstavlja: Igor Ševo
http://www.enovine.net/reportaze/aktivnosti_mladih/08/Zdravlje/zdravlje.htm
   
ORFEJ - List banjalučke Gimnazija

Skromnost se u vremenu u kojem živimo baš i ne ubraja u vrline, pa ću je izostaviti i reći da je banjalučka Gimnazija naširoko poznata po svome školskom časopisu. Po uzoru na Orfej nastali su i mnogi školski časopisi u našoj regiji. O njegovoj tradiciji dovoljno govori i to da su i naši roditelji uređivali ovaj časopis. Počeo je kao rezultat literarne sekcije, da bi do danas postao pravi časopis, na samo za Gimnazijlace, nego uopšteno za omladinu. Na stranicama Orfeja mogu se naći tekstovi o aktivnostima unutar, ali i van škole, razni intervjui, zanimljivosti iz naše okoline, ali i svijeta, i kako mi to volimo reći: "stranice za opuštanje". Naš koordinator je profesor Ivan Jevđović. Ono po čemu se sadašnji Orfej razlikuje od prethodnih jeste upravo to što su sada učenici ti koji uređuju ovaj časopis.

  Predstavlja: Selena Močević
http://www.enovine.net/stvaraoci/orfej/
   
   
Inovativna dizajnerska rješenja: www.joxwelldesign.biz

www.joxwelldesign.biz je jedan od sajtova koji podržavaju učešće Gimnazije Banjaluka u većini projekata. Kroz ovaj sajt su predstavljena inovativna dizajnerska rješenja u sferama:

  1. Web Dizajna
  2. Grafičkog dizajna
  3. Dizajna logotipa
  4. Video montaže
  5. Fotografije

Učešče www.joxwelldesign.biz-a omogućava interaktivniji i kvalitetniji nastup Gimnazije, što čini naša predstavljanja jedinstvenim.
Autor: Jovica Kesić

http://www.joxwelldesign.biz/ Predstavlja: Jovica Kesić