Hor iz Gimnazije
Музички кутак

Након много година Гимназија је дочекала да има свој хор. Посљедњих пар година доста се причало о томе, али тек прошле године, опремљена је једна учионица, наштиман је наизглед неупотребљиви клавир и створени су сви потребни услови да се уплови у магични свијет музичке умјетности.
Коначно су сви они који воле музику, знају да пјевају, или свирају добили прилику да то и покажу или једноставно само уживају у њој долазећи на пробе. Остаће записано, вјероватно не само овдје, да је тај хор 2004. године основала професорица музичког образовања, Милка Мандић. На њен дуго ишчекивани позив радо су се одазвали горе поменути, њих 40-ак. Хор има око 30 чланова, а остали представљају музичку пратњу по потреби.
Хор се спремао за најважнији догађај у школској години, школску славу Светог Саву, и успјешно обавио своју дужност. Мања група дјевојака спремила је двије занимљиве тачке са музичком пратњом, надамо се да ће се ускоро указати прилика да их гимназиjалци послушају пошто се њихове нумере нису уклапале у концепт Светосавске свечаности.
Сви који читате ово представљање, гимназијалци сте или планирате то да постанете, а имате жељу да се прикључите школском хору врата учионице број 8 су вам отворена.

 ПУЧЕ ПУШКА

Пуче пушка, пуче пушка Џано,
или леле Стано,
низ гору зелену
низ гору зелену. (2x)


Раша паде, Раша паде Џано,
или леле Стано,
у траву зелену,
у траву зелену. (2x)


Пуче пушка, пуче пушка,
или лете Стано,
низ гору зелену,
низ гору зелену. (2x)

ЈОВАНО, ЈОВАНКЕ

Јовано, Јованке...
Крај Вардаром седиш море
Бело платно белиш
Бело платно белиш душо
све на горе гледаш... (2x)


Јовано, Јованке...
Ја сте бете чекам море,
Дома да ми дојдеш
А ти не доађаш душо
Срце моје Јовано... (2x)


Јовано, Јованке...
Твоја те мајка мори
Тебе нека пушта
А ти не доађаш душо
Срце моје Јовано... (2x)

Gostovanja:
 

 Treća godina rada Đačkog studija

../../../studio/vijesti/04_11_Ivo_Andric/Pic_0182.jpg (62180 bytes) ../../../studio/vijesti/04_11_Ivo_Andric/Pic_0179.jpg (44642 bytes) ../../../studio/vijesti/04_11_Ivo_Andric/Pic_0180.jpg (48992 bytes) ../../../studio/vijesti/04_11_Ivo_Andric/Pic_0235.jpg (74574 bytes) ../../../studio/vijesti/04_11_Ivo_Andric/Pic_0181.jpg (116238 bytes) ../../../studio/vijesti/04_11_Ivo_Andric/Violinaa.jpg (36182 bytes)
     
 Svetosavksa akademija
 
           
 Otvaranje Sajma Mali INOST 2005

  "Enovine.net" ne odgovaraju za sadrzaj pojedinacnih stranica.