Etno grupa

Mladi, veseli i raspjevani...Kao takvi smo došli na ideju da formiramo grupu koja bi akcenat stavila na etno zvuke.Na incijativu profesorice muzičke kulture-Milke Mandić počeli smo sa probama i realizacijom planova.Grupu čine:

o Kuzmanović Jelena
o Crnobrnja Aleksandra
o Bilbija Tijana
o Ševardika Jelena
o Moconja Bojana
o Danojević Tanja
o Marković Dalija
o Popović Suzana
o Janković Milica

Naravno, prvo smo se dogovarali oko numera i koje bi to pjesme izvodili. Odlučili smo se da pjevamo poznate a isto tako jako zanimljive pjesme Biljane Krstić. Među toliko dobrim pjesama teško je bilo izdvojiti samo dve!!! To su bile : Jovano, Jovanke i Puče puška; pretpostavljam i vama jako poznate, a nekima možda i drage.
Kada smo izabrali pjesme, te se podijelile prema glasovnim mogućnostima (prvi i drugi glas), počeli smo sa probama uz pratnju orkestra, kojeg sačinjavaju:

o Štrbac Jelena - violina;
o Prerad Lana bubnjevi;
o Šteković Slaven - električna gitara
o Malešević Igor = gitara

Od probe do probe došli smo i do prvog nastupa u osnovnoj školi "Ivo Andrić" u Banja Luci,novembra protekle godine. Naša grupa je ugledala svjetlo dana i otvorila vrata novim nastupima,jer ne samo da smo se dopali publici,već i dobili veoma dobre kritike. To nas je naravno obradovalo i potaklo na dalji rad.Odazivali smo se na pozive,pa smo učestvovali na otvaranju sajma Inost 2005,te nastupali za predstavljanje Gimnazije osnovcima ili budućim gimnazijalcima i dr.Ovakvih i sličnih nastupa,naravno biće još.
Za ovaj i ne tako mali uspjeh trebalo nam je pored talenta,samo dobra volja i želja za druženjem...Ostalo je došlo samo.Pa ako se pronalaziš u ovakvom opisu i želiš da budeš jedan od članova,naša vrata su uvijek otvorena!!!

Priprema        Nastup na Sajmu Mali INOST        Video 1        Video 2        Video zajedno

Moconja Bojana