Intervju

Ivan Miljković je odbojkaš italijanskog Lubea iz Maćerate . On predstavlja stub današnje reprezentacije koji , sa nekoliko mlađih igrača , pokušava da nastavi tradiciju dobrih igara na velikim takmičenjima .

Ovo je godina odbojke , u julu je Svetska liga , a u septembru EP. Šta očekuješ od tih takmičenja ?

Ekipa je dosta izmenjena u odnosu na prethodne godine , nekoliko standardnih članova reprezentacije neće igrati . S podmlađenom ekipom ulazimo u ova dva značajna takmičenja ne samo za nas i našu odbojku nego i za našu zemlju . Nadam se da ćemo , ako ništa drugo , pružiti dobre partije onda kad se najviše bude očekivalo od nas , i da će iz ove generacije jedan ili dva igrača nastaviti tradiciju dobrih partija kada uđu u prvi tim .

Brzo si napredovao u sportskoj karijeri . Da li je to teret , s obzirom na godine ?

Mnogi kažu da sam iskusan sa 26 godina koliko imam sada , međutim čovek se uči i napreduje dok je živ . Jeste da sam zahvaljujući g. Zoranu Gajiću možda i prerano bio bačen u vatru , to je bila potreba reprezentacije u tom trenutku 1999/2000 od Svetske lige . Ja sam svoju priliku iskoristio na najbolji mogući način , jer mnogima se i ne pruži prilika da pokažu ono što znaju .

Najupečatljiviji trenutak dosadašnje karijere ?

Najupečatljiviji trenutak je svakako osvajanje zlatne Olimpijske medalje , najsjajnije u mojoj vitrini . Te dve nedelje su protekle zaista brzo , i u prvom trenutku nismo ni bili svesni uspeha koji smo postigli .

Kao dete hteo si da budeš ...

Arhitekta ili inženjer , pošto sam iz Niša , a dole su ti fakulteti veoma jaki , tako da bi moja karijera sigurni išla u tom pravcu da sam se opredelio za školu s nekih 14-15 godina .

Živiš u Italiji , zemlji mode, koliko si posvećen modnim trendovima ?

Modu pratim , kao i svi u Italiji . Nisam na udaru modnih trendova , pošto živim u malom gradu u središnjem delu Italije . S druge strane , moja devojka je ta koja najviše prati modu tako da uz nju i ja pokupim nešto .

Tetovaže i pirsing su trend. Koji je tvoj stav ?

Svako treba da misli svojom glavom , ako misli da će mu to doneti nešto bolje , ako misli da će mu to nešto promeniti život to treba i da uradi . Moj savet je da dobro razmisli pre nego što se upusti u bilo šta .

Šta je tvoja neostvarena ambicija ?

Trudim se da sve dovedem do toga da bude pred ostvarenje . Jedina neostvarena ambicija , što se posla tiče , je neosvajanje prvenstva u Italiji . Pet godina sam tamo i igram u jakoj ekipi , međutim to nam nije pošlo za rukom . Inače , voleo bih da imam više slobodnog vremena .

Mesto za izlazak u Beogradu ?

Nemam omiljeno mesto , ali imam omiljeno društvo s kojim izlazim , tako da se koncepcija izlaska bazira na društvu a ne na mestu na koje idem.

Šta je za tebe idealan odmor ? Koje mesto za odmor preporučuješ ?

Mesta koja bih preporučio su sigurno Grčka ostrva . Bio sam na nekoliko njihovih ostrva , a najupečatljivije mi je bilo ostrvo Santorini . Što se tiče gradova izdvojio bih Barselonu kao grad na moru , koja je totalno drugačija od Španije i od ostalih gradova u Evropi .

Kažeš da voliš da čitaš knjige. Omiljeni žanr ?

U poslednje vreme svi čitaju templare , svi čitaju Dena Brauna tako da je i meni to postalo zanimljivo . Sada sam se bacio na proučavanje zaista istinske istorijske pozadine templara i celokupnog tog pokreta . Neki žanr poseban nemam , ali u poslednje vreme sve više se koncentrišem na istorijske činjenice ...

Koje filmove voliš da gledaš ?

U poslednje vreme gledam domaće filmove . Kao gastarbajter ( ha ,ha ) počeo sam da sakupljam kolekciju domaćih filmova , ne samo produkciju u poslednjih 10-15 godina nego i ranijie . Kultni filmovi su mi Maratonci i u poslednje vreme Munje .

Muzika koju slušaš ?

Slušam raznu vrstu muzike . Zavisi od situacije i od raspoloženja mogu da se uklopim u bilo šta .

Glavna stranica