Biografija
                   
Uvod

David Beckham je debitovao u engleskoj Premier ligi u dresu Manchester Uniteda 1992. godine. U jedanaest sezona koliko je proveo u klubu, klub je osvojio ligu šest puta, FA kup dva puta, a 1999. su se Beckham i suigrači popeli na krov Europe, osvojivši u infarktnoj utakmici protiv Bayerna Ligu prvaka.

Zbog sukoba s trenerom Manchestera Alexom Fergusonom, a i zbog želje za novim izazovom, u ljeto 2003. Beckham potpisuje za Real Madrid, kao dio klupskog projekta Los Galacticos, koji je podrazumijevao dovođenje velikih zvijezda (osim Beckhama, koji je u klub došao posljednji, istaknuti članovi Los Galacticosa bili su Luis Figo, Zinedine Zidane i Ronaldo). Međutim, takva klupska politika nije donijela željeni uspjeh (osim onoga marketinškoga) te je Beckham tek u svojoj posljednjoj sezoni u Realu, 2006-07., osvojio španjolsko prvenstvo, pod vodstvom trenera Fabija Capella.

 2007. Beckham je objavio da napušta Real Madrid i da će potpisati petogodišnji ugovor s američkom momčadi Los Angeles Galaxy. Procjenjuje se da će Beckham u pet godina igranja u Los Angelesu, što od ugovora, što od sponzorskih prava, zaraditi basnoslovnih 250 milijuna američkih dolara. Beckham bi tim ugovorom zaradio više nego svi igrači u ligi zajedno. Spektakularno predstavljen 13. srpnja 2007. i pozdravljen osobno od gradonačelnika Los Angelesa, David Beckham je započeo svoju američku avanturu. Dugo očekivani debi dogodio se 21. srpnja 2007., u prijateljskoj utakmici protiv Chelsea.

 

     
Reprezentacija
     
Galerija