I

1992. godine izvrsene su reforme ovog takmicenja.Promjenjen je sistem takmicenja i samo ime.Liga sampiona nosi ovo ime od te godine, a prije je nosila ime kup sampiona.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II

Real Madrid je najtrofejniji klub Evrope. Ovom timu nedostaje jos jedna titula do jubilarne desete. Najblizi pratioci su mu Milan sa 7 titula i Liverpul sa 5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

III

Olimpijski stadion u Rimu je najveci u Italiji, a San Siro je najispunjeniji za vrijeme utakmica Milana ili Intera. Najveci stadion u Evropi prima 98000 gledalaca i nalazi se u Barseloni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IV

Filipo je svoju slavu stekao u Juventusu,a nakon sto je presao u Milan samo je unaprijedio svoju igru i nastavio da osvaja titule.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V

Aston Villa je jednom osvojila titulu ovog takmicenja,a Nothingem cak dva puta, u sezoni 1978-79 i 1979-1980, dok je Celzi svoje prvo finale dozivio prosle sezone gdje je izgubio od Mancestera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VI

Francuska kao fudbalska velesila ima samo jednu titulu Lige Sampiona. U finalima su gubili Rems, St. Etiene, Monaco i Marseille. Ovaj Poslednji tim im je donio za sada jedinu titulu i to protiv A.C. Milana u finalu 1993. koje je francuski klub dobio rezultatom 1:0.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VII

Ove godine su debitovala cak 4 kluba u Ligi sampiona. To su Zenit, Bate Borisov, Kluz i Anartozis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIII

2000. godine prvi put su igrali u finalu timovi iz iste zemlje. Bili su to Real Madrid i Valensija; 2003. taj su uspjeh ponovili italijanski klubovi Milan i Juventus. Treci i poslednji slucaj je bio prosle godine kad su igrali Manchester U. i Chelsea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IX

El Fenomeno je nadimak jednog od najboljih fudbalera svih vremena, Ronalda. Old Firm derby je naziv za gradski duel izmedju Celtica i Glasgow Rengers-a. Najpoznatiji duel u Evropi izmedju Barselone i Real Madrida nosi ime El Clasico.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

Istanbul je obiljezilo finale 2005. godine izmedju Liverpula i Milana. 2008. godine, finale se igralo u Rusiji,a naredno se igra u Londonu.