Ekipa Liverpula je osvojila titulu 2005. godine u velikom finalu protiv Milana i povratka nakon rezultata 0:3.

 

 

NAZAD

 

Nakon 2005. A.C. Milan i Liverpul su se sreli i u finalu 2007. Ovog puta je slavio Italijanski klub rezultatom 2:1.

 

NAZAD

 

 

Aktuelni prvaci su svladali ekipu Celzia u Engleskom finalu koje se odigralo u Moskvi. U regularnom dijelu je bilo 1:1, a titulu je osvojio Mancester, boljim izvodjenjem penala, rezultatom 6:5.

 

NAZAD

 

Ovaj igrac je najbolji strijelac UEFA-nih takmicenja i sigurno jedan od najzapazenijih u Ligi sampiona u posljednjih 10 godina. U tih 10 godins igrao je cak 4 puta u finalima ovog takmicenja, kao clan Milana i kao clan Juventusa.

 

 

NAZAD

 

 

Kao najbolji strijelac Lige sampiona, Raul Gonzales Blanco, je mnogo doprinjeo Real Madridu i cijelom takmicenju. Treba naglasiti da je citavu svoju karijeru proveo u madridskom klubu.

 

 

NAZAD

 

 

 

Ruud Van Nisterlooy je u 79 odigranih utakmica Lige sampiona postigao cak 61 go i nalazi se na drugom mjestu vjecne liste strijleca ovog takmicenja.

 

 

NAZAD

 

 

 

Edwin Van den Sar je jedan od najboljih golmana Evrope i Lige Sampiona u proteklih 17 godina od kada ovo takmicenje nosi ovo ime.

 

 

NAZAD

 

 

 

Zlatan Ibrahimovic je jedna od najkvalitetnijih strijelaca u Evropi. S obzirom na svoju visinu i snagu, njegova brzina i kontrola lopte su zapanjujuce.

 

 

NAZAD

 

 

 

Glavni pokretac londonskog timai zahvaljujuci njemu, Frenku Lampardu, Celzi je stigao do, svog istorijskog, prvog finala prosle godine.

 

 

NAZAD

 

 

 

Cesc Fabregas kao kapiten Arsenala je najzasluzniji za dolazak do finala 2006. gdje su u finisu utakmice primili dva gola i izgubili od Barselone 2:1.

 

 

NAZAD

 

 

Ove sezone igra odlicno i zajedno sa Mesiem i Etom, Anri ce pokusati da dovede Barsu do jos jedne titule.

 

NAZAD

 

 

 

Xabi Alonso je 2005. postigao treci i izjednacujuci gol protiv A.C. Milana. I sada igra na odlicnom nivou u ekipi Liverpula.

 

 

NAZAD

 

 

 

Rooney je standardan clan Mancestera i kao takav zabija mnogo golova.

 

 

NAZAD

 

 

 

 

 

On je najbolji igrac prosle godine po izboru FA-a, FIFA-e i UEFA-e. Bio je i najbolji strelac prosle sezone i u Ligi sampiona i u engleskom prvenstvu.

 

 

NAZAD

 

 

 

Steven Gerrard je citavu karijeru proveo u Liverpulu. Poslednjih 6 godina je biran u sastav najboljeg tima Evrope i jedan je od najboljih veznih igraca u Ligi sampiona ikad. Ove godine zajedno sa Mesiem i Berbatovom vodi na listi strijelaca sa 4 pogotka.

 

 

NAZAD

 

 

 

Ronaldinho ove sezone ne igra u Ligi sampiona jer njegov tim, A.C. Milan, prosle godine zauzeo 5. mjesto u Italiji. Nakon prelaska iz Barselone, igra odlicno i gotovo sigurno da ce sledece godine nastupati u Ligi sampiona jer njegov tim bolje stoji na tabeli i najavili su borbu za titulu.

 

 

 NAZAD

 

 

 

 

 

 

Ronaldo je jedan od najboljih strijelaca u istoriji fudbala i Lige sampiona. Iako razmislja o okoncanju karijere mnogi se nadaju da ce ostati jos koju godinu da igra fudbal.

 

 NAZAD

 

 

 

 

 

 

Giggs, kao kapiten Manchester United-a, je jedan od najkvalitetnijih veznih igraca u Ligi sampiona.

 

NAZAD

 

 

 

 

 

 

Logo Lige sampiona.

 

NAZAD

 

 

 

 

 

 

 

 

Koreografija na utakmici finala Lige sampiona.

 

NAZAD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rivaldo je vrhunac svoje karijere dozivio u Barseloni. Ovaj brazilski napadac trenutno igra u Olympiacosu.

 

 

NAZAD

 

 

 

 

 

 

 

Del Piero je u ovogodisnjoj sezoni Lige sampiona u vrhu liste strijelaca. Iako ima 32 godine uspio je u dvije utakmice protic Real Madrida postici cak 3 pogotka. Kapiten Juventusa je jedan od najzapazenijih igraca u poslednjih 10 godina.

 

 

NAZAD

 

 

 

 

 

 

 

Juninho Pernanbukaro je jedan od najboljih izvodjaca slobodnih udaraca. Zajedno sa Lyonom ucestvuje u Ligi sampiona poslednjih 7 godina.

 

NAZAD

 

 

 

 

 

 

 

 

Finale 2008. godine igrano je Moskvi, a Mancester Junajted je nakon penala osvojio trofej protiv Celzija. Sledece finale se igra u Londonu.

 

NAZAD