MONTREAL - Lewis Hamilton kažnjen je prebacivanjem 10 mjesta unatrag na startnom pravcu sljedeće utrke Formule 1, koja je na programu 22. lipnja u Francuskoj, zbog udesa koji je skrivio na Velikoj nagradi Kanade.

Hamilton je na stazi "Gilles Villeneuve" u Montrealu udario u zadnji dio bolida Kimija Raikkonena i to u trenutku kada je Finac u boksu čekao prolazak safety car-a, kako bi mogao da se vrati na stazu. Taj sudar za obojicu je označio kraj trke.

Hamilton, koji je trku u Montrealu počeo sa pol pozicije, brzo se izvinio Raikkonenu, ali nije uspio da izbjegne kaznu.

"Vidio sam dva automobila ispred sebe. Borili su se da prvi izađu iz boksa, ali su odjednom stali. Vidio sam crveno svjetlo, ali je bilo prekasno da se zaustavim. Mislim da ovo nije trkački incident. Bio je to nesretan slučaj. Nije isto kao da sam udario u zid. Izvinio sam se Kimiju što sam mu upropastio utrku", objasnio je Hamilton.

Sudar Hamiltona i Raikkonena iskoristio je Poljak Robert Kubica, vozač BMV-a, i zabilježio prvu pobjedu u karijeri.

"Zajedno smo ušli u boks. Kimi je na izlasku bio pored mene i odjednom sam čuo škripanje i udarac i shvatio šta se desilo. Uspio sam da se skoncentrišem i krenem naprijed. Moram da se zahvalim Lewisu što je udario Kimija, a ne mene", rekao je Kubica.

                              

                                                                              

                                                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

<<<<<naslovna