ZANIMLJIVOSTI

 

       Cristianovo drugo ime Ronaldo je vrlo rijetko u Portugalu, a dobio ga je prema bivsem predsjedniku SAD a Ronaldu Reaganu. Naime Cristianov otac bio je veliki Reaganov postovatelj, ali ne iz politickih razloga.

 

 

       8. oktobra 2005., Ronaldo je sa jos jednom covjekom optuzen od strane policije za seksualni napad. Ronaldo je porekao sve optuzbe,a Kraljevsko tuzilastvo je zbog nedostatka dokaza odbacilo sve optuzbe.

 

 

 

       Nakon dva kvalifikaciona susreta za SP 2006 Ronaldo je otputovao u Indoneziju kako bi posjetio tsunamijem pogodjena podrucja i prikupio sredstva za prezivjele. Tada se susreo sa potpredsjednikom Indonezijske republike Jusufom Kallom i predsjednikom Istocnog Timora Xananom Gusmaom i prikupio oko 130 000 dolara na aukciji privatne sportske opreme u Jakarti na Indoneziji.

 

 

 

       Cristiano je u svom rodnom gradu Funchalu u februaru 2006. otvorio modni butik CR7.  Njegove dvije starije sestre vode taj butik.

 

 

 

       C. Ronaldo je veliki zaljubljenik u automobile,  i kod kuce ima Rolls Royce,  Bentley,  Aston Martin,  BMW serije 6 i Ferrari, otkrio je Ronaldov prijatelj.

 

 

 

       Dok se neki ljudi muce kako bi sakupili dovoljno novca da uopste registruju automobil, Cristiano Ronaldo (23) ne stedi troska da bi imao unikatne tablice. Natpis CR7, sto su njegovi inicijali i broj dresa u Manchester Unitedu, platio je 180.000 eura. Cristiano je razvio opsesiju za natpisom CR7. To mora pisati na svemu sto posjeduje, ukljucujuci i automobile.

 

 

 

       Kylie Minogue (40) do nedavno je bila omiljena medju gay populacijom u Britaniji. Pop pjevacicu s trona je skinuo portugalski reprezentativac i igrac Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo (23).  Posjetioci stranice www.gaygolddiggers.com naglasili su kako je Ronaldo izabran za gay ikonu jer ima prekrasno tijelo, sjajne zube, sjajnu kosu i ima ukusa u odabiru nakita.

 

 

                                                                                                                                   Naslovna strana