Описивање школског простора

 

            Доласком раздраганог прољећа и школско двориште је оживјело. Дрвеће и природа су се пробудили из зимског сна послије дуже од два мјесеца. Гледајући кроз прозор школе примјетила сам како су се гране  високог дрвећа брзо разлистале и својим дугим рукама поздрављале пролазнике.

            Црвене, мирисне руже су свечано подигле своје поносне главе наглашавајући своју љепоту. Бујна трава је проплесала свој поздрављајући плес на лаком повјетарцу. Госпођа живица се уздигла у ритму прољећне музике те ју ни школска ограда није могла зауставити. Животиње су се нарочито обрадовале топлим данима, те су весели славуји запјевали химну прољећу, а из живице су извирили мали мачићи који су првог дана пеољећа отворили своје окице.

            Гледајући љепоту и радост природе и животиња, дјеца из мог разреда заврнула су рукаве и кренула у заштиту биологије и културног богатства - природе. За један час школско двориште је поспремљено, а смеће из дворишта је нестало у контењеру. Надам се да ће се у духу екологије и природе понашатии други добри људи у овим топлим прољећљим данима.

 

Драгана Гајић  VII1