VIRTUELNA GIMNAZIJA BANJA LUKA

Virtuelna Gimnazija Banja Luka je aplikacija za pametne telefone zastupljene na Windows i Android platformi,koja omogućava virtuelnu šetnju kroz banjalučku Gimnaziju.Kroz aplikaciju imate pristup svim učionicama,kabinetima,biblioteci i drugim prostorijama. Na 118 rodjendan Gimnazije,hodnici i stepeništa su dobili imena po bivšim gimnazijalcima. Pa nešto više o njima možete da saznate i kroz samu aplikaciju.

gimn
 

Mogućnost izbora lokacije

 

Autori ove aplikacije su Nemanja Štrkić i Marko Malinović ,učenici četvrtog razreda računarsko-informatičkog smjera. Koji su se programiranjem za Windows Phone počeli baviti poslije predavanja Microsoft student partnera koje je održano u Gimnaziji.

Da bi proširili ovu aplikaciju u projekat se uključuju učenici trećeg razreda ove škole Aleksandar Bejatović i Nenad Škobić koji su omogućili Android korisnicima da virtuelno prošetaju kroz Gimnaziju.

Ovaj mladi tim je postavio temelje na kojima će se u budućnosti graditi neka nova Virtuelna Gimnazija.

Marko i Nemanja su autori još dvije veoma korisne aplikacije za banjalučane,naime riječ je o BL Guide i BL Taxi Caller .

BL Guide je virtuelni vodič kroz Banja Luku . U aplikaciji su sadržane informacije o objektima vezanim za smještaj,ishranu,izlaske do kojim možete da dodjete preko mape koja je takodje sastavni dio aplikaicije. Za svaki slučaj aplikacija omogućava da samo jednim klikom pozovete one najvažnije ustanove u gradu.Aplikaciju možete naći na Windows Phone Marketplac-u ili jednostavno kliknite na link ispod:
BL Guide

bl

BL Taxi Caller je aplikacija namijenjena svima koji žele da brzo i povoljno pozovu taksi. Aplikacija sadrži brojeve taksi službi u gradu Banjaluci. Pored brojeva ,korisnicni imaju uvid u tarife,tako da sami mogu da procijene koji taksi im najviše odgovara.Aplikaciju možete naći na Windows Phone Marketplac-u ili jednostavno kliknite na link ispod:
BL Taxi Caller

taxi

Autore možete kontaktirati na njihove mail adrese :
Nemanja Štrkić
Marko Malinović
Aleksandar Bejatović
Nenad Škobić

Index