GAMES  - IGRE

Na našem sajtu možete naći opise igara, i linkove na sajtove koji prakaziju igrice.

Site games master       War in the Pacific    Stronghold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtovi igara

Civilizacija je jedna od legendarnih strateskih igara. Mogucnost vodjenja nekod naroda od praistorijskih dana pa sve do tenkova i raketa uzbudjivala je generacije i generacije jos od davnih 90-ih i izlaska prve verzije civilizacije. Moze se reci da takva igra nebi postojala bez njenih fanova ljudi koji je igraju i jos vaznije prave dodatne sadrzaje poput novij jedinica tehnologija itd.

Prva stranica koju bi bilo koji civ fan trebao da posjeti (otvoriti url www.civ3.com) je zvanicna stranica civilizacije. Ona nema puno dodatnih sadrzaja vec je cisto informativnog karakter zanci ako vas cicilizacija 3 zanima a niste je igrali ovo je mjesto od na kojem cete naci osnovne informacije o igri.

Nakon zvanicne stranice sljedi jedna od najboljih stranica za civ3. (Otvoriti url http://forums.civfanatics.com/  ). To je forum koji broji hiljade clanova i na kojem se moze naci apsolutno sve od komentara najnovijih updetova do dodatnih jedinica (otvoriti url http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=22289&page=30&pp=20  ) znaci sve sto bilo koji civ fanatik moze pozeliti. Jos jedan vazan dio ove stranice je ratna akademija (otvoriti url) na kojoj mozete naci savjete od iskusnijih igraca civilizacije koji ce vam pomoci da postanete jos bolji igrac.

Pregladavajuci ove stranice mozete naci gomile informacija koje ce vas uvesti u svijet civilizacije i pokazati vam kako se od neke male zemlje pravi drzva koja ce vladati svijetom. (Prilog pripremio: Igor Terzić)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rise of Nations je strategija koja vas stavlja u ulogu vodje naroda I ne obaziruci se puno na ekonomiju mozete ratovati u real-timeu kroz cijelu ljudsku istoriju od maceva I strijela do nuklearnih bombi. Rise of Nations je pobrao mnoge nagrade za jednu od najboljih strategija a mnogi su je usporedjivali sa civilizacijom jer obe igre prate cijelokupnu ljudsku istoriju.

Na stranici proizvadjaca(otvoriti url http://www.bighugegames.com/riseofnations/ )

mozete saznati osnovne informacje o igri najnovijm expansion packovima I patchevima a igru je moguce I kupiti.

Ova igra nebi dugo zivjlea bez dodatnih sadrzaja koji se izradjuju pomocu editora koji dolazi uz igru. Tako na (otvoriti url http://ron.heavengames.com/  heavengames mozete naci na tone dodatnog sadrzaja koje izradjuju fanovi Rise of Nationsa.

Ovo je jedna od najboljih stranica za dodatne sadrzaje i ako vam treba bilo sta za Rise of Nations pogledajte na tom sajtu. (Prilog pripremio: Igor Terzić)