HOMEPAGE  
EA GAMES  
GALERIJA Need For Speed (NFS) iliti ,,Potreba za brzinom’’ je serija trkacih video igara koje je prozvela kanadska kompanija EA Black BOX i koje je oblavio Electronic Arts (EA).
Seriju je originalno proizvedela kanadska firma Distinctive Software, koji je postao poznat kao EA Kanade.    Serija je debitovala sa Need For Speedom u Sjevernoj Americi, Japanu i Evropi 1997. U pocetku, serija je bila ekskluziva za petu generaciju igracih konzola.
Need For Speed je igra koja budi adrenalin i omogucava vam da na virtuelnim putevima uradite sve ludosti koje na nasim nisu dozvoljene ni preporucljive. Igra podrazumjeva trke na razlicitim mjestima i sa razlicitim protivnicima, koje vrlo cesto podrazumjevaju i utrku sa momcima u plavom. Policija ovdje nije nimalo naivna i moze vrlo ozbiljno da poremeti planove svakom zanesenom trkacu. Pobjedama u trkama dobijate novac i reputaciju koja vam dize ugled medju trkacima i kojoj primamljujete teze i bogatije protivnike. Za novac se moze uraditi apsolutno sve na vasem autu. Autoshopovi su opskrbljeni svim mogucim tehnickim pomagalima koja mogu unaprijediti vasu masinu. Tu su takodje i dizajn shopovi.
Vrhunska grafika i prilicno realistican gameplay ucinice da se uljuljkate u svoj lezaj dok ne predjete igru i ne postanete najbolji.
 

PRICA U NFS

  "Enovine.net" ne odgovaraju za sadrzaj pojedinacnih stranica.

Zanimljivosti