-HOME-  -BIOGRAFIJA-  -FILMOGRAFIJA-  -GALERIJA-

Drew Barrymore

Rodjena je 22. februara 1975 u Los Andjelesu.

Ona je potomak stare glumacke porodice koja se bavi glumom jos od cukundede Morisa Berimora i cukunbabe Dzordzijane kroz babu Dolores Kostelo i oca Dzona Barimora. Dru se pojavila u TV reklamama dok jos nije imala ni godinu dana a zaista popularna je postala igrajuci Gerti, slatku mladu sestru u E.T. –ju ( The extra terrestrial 1982).....

 

Poslije jos nekoliko uloga u nekim malo slabijim filmovima Dru je pocela da privlaci paznju ne zbog svog glumackog talenta vec zbog sve veceg broja tabloidnih prica o drogiranju i opijanju. Mnogi su smatrali da ide stazama oca Dzona. Poslije odlaska na rehabilitaciju i izdavanja memoara 1989 “Mala izgubljena djevojcica” ostvarila je impresivan povratak na scenu u ranim devedesetim godinama proslog vijeka.

Ona je pravi primjer kako od jedne posrnule tinejdzerke moze da se izrodi jedna prava glumacka zvijezda. Njena mozda najveca uloga do sada je bila 1994 u filmu “Lose djevojke”-vestern filmu u kojem 4 zene igraju glavne uloge.

Njena sljedeca velika uloga je bila 1995 u filmu “Boys on the side”, u kojem pored nje igraju jos i Whoopi Goldberg i Mary-Louise Parker.

 

                                 2003 All rights reserved.. by Marina Raosavljevic